Kennis is King is terug: win opnieuw een wetenschapssessie voor jouw onderneming!

Ben jij aan het pionieren voor een circulaire economie, maar loop je aan tegen barrières? Het Groene Brein bundelt haar beste brains om één circulaire ondernemer te helpen ingewikkelde uitdagingen aan te pakken op weg naar de circulaire economie. Interessant? Stuur jouw casus dan voor uiterlijk 2 februari 2022 naar ons via deze link en maak kans op een Breinstorm sessie. 

  • Wat en hoe

    7 t/m 12 februari 2022 vindt de Week van de Circulaire Economie plaats. Heel Nederland komt samen met één doel: het realiseren van een circulaire economie. Wij willen van dit momentum gebruik maken om de meest relevante en vernieuwende wetenschappelijke kennis die er is te koppelen aan circulaire pioniers uit het bedrijfsleven. Met de Week van de Circulaire Economie in aanloop bieden wij weer met veel plezier een Breinstorm sessie aan, om op vrijdag 11 februari tijdens de week één winnaar uit te roepen waarna die met onze beste brains samen een uitdaging zal gaan aanpakken. Op basis van jouw vraag verzamelen wij dan uit 160+ wetenschappers de juiste specialisten die hun tanden in jouw uitdaging zullen zetten.  

  • Waarom

    Het Groene Brein gelooft dat wetenschappers – de mensen met de meest vernieuwende kennis die er is – een essentiële rol spelen in het verwerkelijken van de circulaire economie. Met een netwerk van meer dan 160 wetenschappers gebruiken we kennis uit allerlei disciplines om ondernemers verder te helpen die stappen in deze transitie willen zetten. Bij de vorige editie hebben we maar liefst drie ondernemers verder geholpen met hun circulaire vraagstuk en dat smaakte naar meer! 

  • Tijdlijn

    14 januari – 2 februari
    Stuur je uitdaging in via deze link 

    2 februari – 9 februari
    Een jury selecteert één winnaar uit de inzendingen.

    11 februari
    Winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Week van de Circulaire Economie.

FAQ

Wat zijn goede voorbeelden van uitdagingen om onze brains hun tanden in te laten zetten?

Jouw verdienmodel zit anders in elkaar dan reguliere business cases, de verdeling van kosten en baten vraagt om een andere ketensamenwerking. Of een andere manier van boekhouden. Maar hoe?

Jullie hebben een briljante circulaire oplossing gevonden maar nu de klanten nog… Hoe help je hen nieuw gedrag te omarmen of hun mindset te veranderen?

Jullie zijn bezig een circulair product te ontwerpen maar dit vraagt om een heel ander proces, bovendien lopen tegen allerlei technische uitdagingen aan, help!

Wat bedoelen jullie met het bedrijfsleven?

Onder bedrijfsleven verstaan we kleine en grote organisaties die een circulair product of dienst (willen)  aanbieden. En hiermee praktisch toewerken naar het realiseren van een circulaire toekomst.

Wie zijn de wetenschappers?

De wetenschappers uit ons netwerk werken bij universiteiten of hogescholen en zijn elke dag bezig met onderwerpen die relevant zijn voor de circulaire economie. Op basis van jouw vraag verzamelen we de mensen met de meest relevante kennis voor jou. Benieuwd naar de wetenschappers uit het netwerk van Het Groene Brein? Bekijk ze dan hier.

Wat is een Breinstorm sessie?

Een Breinstorm sessie is een sessie van +/- 2 uur waarin jouw uitdaging centraal staat en wetenschappers op basis van al hun kennis en ervaring zich inzetten om jou te helpen. De inzichten en uitkomsten die dat oplevert, zorgen er niet alleen voor dat jij verder komt maar worden ook breder gedeeld zodat het anderen ook helpt. Zo brengen we met z’n allen de circulaire economie weer een stap dichterbij.

Heb je nog vragen over het insturen van een uitdaging voor Kennis is King? Mail dan projectmanager Manon Veldhoven op manon.veldhoven@hetgroenebrein.nl

Lees ook deze berichten

Zo maak je de transitie naar een circulaire economie

Transities zijn vaak complex en vragen veel van mensen en organisaties. Daarom publiceren de gezamenlijke provincies de Wegwijzer voor het werken aan transities: een handleiding vol tips en handvatten die professionals en bestuurders helpt met het maken van keuzes in hun transitie naar een circulaire economie.

Terugblik onderzoeksmiddag Agenda Stad

Tijdens deze onderzoeksmiddag belichten we de rol van de Onderzoeksmakelaar als verbinder tussen wetenschap en maatschappij. Lees mee over paneldiscussies, workshops en het bespreken van City Deals voor stedelijke innovatie.