Kennis is King

Kennis is King

De vraag

Het Groene Brein is opgericht om de meest innovatieve, duurzame bedrijven te ondersteunen bij complexe vraagstukken waar (nog) geen oplossing voor bestaat. Vragen die verder gingen dan het indraaien van een led-lamp of je afval scheiden. Dit met de hypothese dat wetenschappers – de mensen met de meest vernieuwende kennis die bestaat – wél het antwoord zouden kunnen hebben.

De aanpak

In februari lanceerde het Groene Brein de Kennis is King campagne, ter ere van de Week van de CE. In deze campagne was het doel de meest relevante en vernieuwende wetenschappelijke kennis die er is te koppelen aan circulaire pioniers uit het bedrijfsleven. De beste koplopers werden geselecteerd op 5 februari. Samen met wetenschappers en deze koplopers zijn er in 2021 vier BreinStorm sessies gehouden.

Het resultaat

De winnaars van Kennis is King BreinStorms:

Tiny Library – Julie Munneke-Tromp
Een circulair platform waar babyproducten voor een vast bedrag per maand verhuurd worden. Oprichter Julie vroeg zich af hoe de retourlogistiek beter ingericht kon worden. De oplossing zit ‘m vooral in relaties: een goede relatie met de klant, producent én logistieke experts.
Bekijk hier de uitwerking van de hele BreinStorm sessie.

De Circulaire Weg – Frederike Noppers
De uitwerking van deze sessie wordt later bekend gemaakt. Bekijk hier een eerste rapport: ‘Road as a Service

Fairify – Lars Dinjens

Om duurzaam winkelen makkelijker, sneller en betrouwbaarder te maken heeft Fairify een standaard ontwikkeld die duurzaamheid meetbaar maakt voor de mode- en textielindustrie. Maar hoe kunnen zij deze methode verbeteren? Uit de sessie met de wetenschappers bleek dat transparantie en duidelijkheid in de gebruikte methode erg belangrijk zijn. Bekijk hier de uitwerking van de hele BreinStorm sessie.

Blue Linked – Michael Laterveer
De uitwerking van deze sessie wordt later bekend gemaakt.

Facts & Figures

Fairify Kennis Is King (1)– Wist u dat de meeste baby kleren om de twee maanden (!) worden geruild en dat de kleertjes rouleren onder zo’n 8 tot 10 kinderen?

Ook interesse in een interdisciplinair team van wetenschappers die eenmalig meedenken over specifieke vragen tijdens een interactieve ‘Breinstorm’ -sessie? Neem contact op via info@hetgroenebrein.nl en wie weet kunnen we wat voor je betekenen.

Over het projectEen mooie variatie aan bedrijven met échte systeemvraagstukken. Wetenschappers zetten zich in voor de retourlogistiek, de restwaarde van wegen, het digitale meetproces van échte impact en het verduurzamen van aquacultuur.Jury Kennis is King