Conferentie: Logistiek Beweegt de Circulaire Economie

Op donderdag 12 oktober is de samenwerkconferentie ‘Logistiek Beweegt de Circulaire Economie’ (LBCE). Professionals in logistiek, ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en studenten komen samen, delen kennis en gaan aan de slag gaan met logistiek in de circulaire economie. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

Logistiek speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie. Een economie waarin we afval minimaliseren en materialen en producten hergebruiken, repareren en recyclen. Een economie waarin ketens circulair zijn met logistiek als belangrijke drijvende kracht.

We hebben een vol programma waarin we vanuit praktijk, onderzoek en beleid werken aan logistieke processen, oplossingen en innovaties die nodig zijn om een circulaire economie mogelijk te maken. Tijdens de conferentie kun je het volgende verwachten:

  • Wat gebeurt er als we de verandering van lineair naar circulair van een bedrijf letterlijk in beeld brengen? Laat je inspireren door de casus van Nijsen Company, dat wekelijks ruim 2000 voedselreststromen verwerkt tot vier productlijnen. Wisselvallige aanvoer en beperkte houdbaarheid vragen nogal wat het logistieke proces: hoe pakken zij dit aan?
  • Denk in werksessies mee met logistieke vraagstukken van onder meer Philips en Interface en de vervolgstappen die zij kunnen zetten richting circulair.
  • Ga tijdens de Meet Up in gesprek met lectoren, onderzoekers, experts, beleidsmakers en (logistiek) professionals. Of sluit aan bij een show case sessie, waarin bijvoorbeeld de nieuwste onderzoeksresultaten, tools en projecten worden gepresenteerd.

Uiteraard sluiten we af met een netwerkgelegenheid en een borrel.

Bekijk het volledige programma en meld je aan via de website.

Lees ook deze berichten

Mindset van de Toekomst

Jongerenperspectieven op de leefomgeving van Nederland in 2050 Van voedselbossen tot Nederland als grote camping: hoe zien jongeren hun leefomgeving anno 2023 en hoe zien zij de toekomst? Voor de beeldende rapportage Mindset van de Toekomst heeft een jongerenteam de visies van jongeren op deze vragen opgehaald. Tijdens zes sessies zijn ideeën, visies en meningen van jongeren van 10 tot […]

Derde editie Week van het Economieonderwijs: 18-22 november 2024

Van 18 t/m 22 november 2024 vindt de derde editie van de Week van het Economieonderwijs plaats, dé landelijke week voor toekomstbestendig economieonderwijs.