Vacature: HR- en programmamanager

Wil jij met het aansturen van ons team en het leiden van programma’s bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je empathisch en besluitvaardig, en zoek je een combinatie tussen teammanagement en programma’s leiden? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Wat?  HR- en programmamanager bij Het Groene Brein
28-40 uur per week  
Wanneer?  Bij voorkeur per juli 2024 
Waar?  Amsterdam/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. We werken op maandag in Amsterdam, op ons kantoor bij Amstel. Op andere dagen ben je vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk. 

 

Wat is Het Groene Brein? 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en rechtvaardige samenleving. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren.  

Ons bureau van veertien (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.  

We jagen transdisciplinaire initiatieven aan, bouwen netwerken en coalities en faciliteren bijeenkomsten, projecten en programma’s. Het Groene Brein functioneert als een social enterprise: we werken op een ondernemende manier om een maatschappelijk doel te realiseren. 

 

Jouw toekomstige rol 

We zoeken een HR-/teammanager die naast het teammanagement en HR-zaken ook programma’s en projecten van Het Groene Brein kan oppakken.  

Als HR-manager ben je verantwoordelijk voor de teamsamenstelling, inclusief aannamebeleid en contractverlenging. Waarbij het uitgangspunt is dat alle collega’s op projecten en programma’s werken die passen bij de wensen en uitdagingen die iedereen zoekt. Onderdeel van de rol van HR-manager is ook het waarderen (salariëring) en evaluatie van teamleden. Het stimuleren van werkplezier en tegengaan van werkdruk is een belangrijk aandachtspunt. 

Je wordt onderdeel van ons managementteam bestaande uit drie personen. Dit ‘supportteam’ brengt, in goed overleg met het hele team, coördinatie en besluitvorming in onze verder horizontale organisatie.  

 

Bij de functie van HR-manager horen de volgende taken: 

 • Zitting in het ‘supportteam’. O.a. een tweewekelijks overleg met de directeur en operationeel manager om lopende zaken te bespreken. Samen met hen neem je – met input van het team – beslissingen over o.a. de teamsamenstelling, projecten die we aannemen en de financiële situatie. Grote beslissingen leggen jullie voor aan het hele team. 
 • Het waarderen en evalueren van teamleden van Het Groene Brein via een gesprekscyclus; samen met de directeur en met input van het team beslissen over contracten en salarissen (o.b.v. ons salarissysteem). 
 • Periodiek met alle teamleden check-in gesprekken voeren over werkzaamheden, werkdruk en ontwikkeling. Doorverwijzen naar coaching, opleiding en intervisie indien van toepassing. 
 • Zorg dragen voor een passend werkpakket voor teamleden en nieuwe projecten voorleggen aan teamleden bij wie het past  
 • Zorg dragen voor opleiding en training van het team 
 • Tweemaal per jaar voorbereiden en organiseren van teamdagen over o.a. teamdynamiek, samenwerking, veilige inclusieve werksfeer en organisatieontwikkeling 
 • Zorg dragen voor een fijne, inclusieve en veilige organisatiecultuur  
 • Het waarborgen van de naleving van arbeidsvoorschriften en –wetgeving  
 • Verantwoordelijkheid dragen voor contracten, personeelsadministratie en ziekteregistratie, in samenwerking met onze externe administrateur en officemanager 
 • Begeleiding bij ziekte en re-integratie 
 • Samen met een team van collega’s zorg dragen voor werving en selectie van nieuwe collega’s en een goed inwerktraject 

 

Naast de rol als HR-manager zul je ook in overleg andere werkzaamheden oppakken als programmamanager. Dit zal grotendeels een senior rol zijn waarin je anderen begeleidt. Voorbeelden van afgeronde trajecten zijn:  

 • Community management van een landelijk netwerk van wetenschappers in de circulaire economie  
 • Het opzetten van een praktijkgids i.s.m. wetenschappers over transdisciplinair werken 
 • Een rapport schrijven over rechtvaardigheid en circulaire economie in de regio i.s.m. burgerinitiatieven 

We starten regelmatig nieuwe projecten en organiseren bijeenkomsten waarin we de kracht van wetenschap ontsluiten voor de maatschappij. Hierbij kun je denken aan projecten rondom de circulaire economie, het onderhouden en stimuleren van netwerken van wetenschappers, adviseren van beleidsmakers of verbinden van bedrijven en wetenschap. In deze projecten werk jij als programmamanager om processen te begeleiden, bijeenkomsten vorm te geven en uitwisseling tussen wetenschap en de praktijk te organiseren.  

 

Jouw toekomstige team  

Binnen Het Groene Brein worden beslissingen gezamenlijk genomen. Er is weinig hiërarchie en de stem van elk teamlid wordt gehoord. Werk je liever alleen thuis of op kantoor met collega’s? Bij ons kan het allebei. We zijn een klein en hecht team met een gezamenlijke missie: het ontsluiten van de kracht van kennis voor de transitie naar een nieuwe economie. We werken veel individueel, maar staan altijd klaar om elkaar te ondersteunen. Ieder teamlid brengt een eigen visie en interesses mee en we moedigen je aan om je werk te doen op een manier die bij jou past en waarmee je jezelf kunt ontwikkelen.  

 

Wie zoeken wij? 

Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 • Je hebt ervaring in HR-management en/of het aansturen van een team  
 • Je bent mensgericht met een besluitvaardige en heldere aanpak: je stuurt een team graag aan met een balans tussen het nemen van duidelijke beslissingen en het geven van ruimte en aandacht voor persoonlijke inbreng van teamleden 
 • Je bent empathisch en communicatief, en draagt graag zorg voor het welzijn van teamleden 
 • Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving rond personeelsbeleid (of wil dit leren) 
 • Ook in de projecten en programma’s van Het Groene Brein kom je tot je recht: je hebt ervaring met het aanjagen van samenwerkingsverbanden, aanjagen van initiatieven en/of het vormgeven van bijeenkomsten 
 • Het is een pre als je aantoonbare interesse hebt in duurzaamheid, circulaire economie en een rechtvaardige transitie 
 • Het is een pre als je kennis hebt over en ervaring met groepsdynamiek en teambuilding  
 • Het Groene Brein is een horizontale organisatie. Iedere medewerker krijgt veel vrijheid in de manier waarop je het werk inricht. Daarom is het belangrijk dat je houdt van vrijheid en flexibiliteit en weet hoe je je eigen dag kan structureren 
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau 
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift 

 

Wat bieden wij jou?  

 • Een mooie functie voor 3,5 à 5 dagen per week met een tijdelijk contract (in eerste instantie een jaarcontract. Als het goed bevalt van beide kanten, dan kan dat verlengd worden en na drie jaar is er mogelijk kans op een vast contract). 
 • Een marktconform salaris. Het salaris wordt gezamenlijk in een gesprek vastgesteld afhankelijk van ervaring. De salarisindicatie voor deze functie is €4500 tot €6100 per maand afhankelijk van kennis, vaardigheden en ervaring (bruto, op basis van voltijd, 40 uur) 
 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzaamheid centraal staat 
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van gedreven collega’s 
 • Op het kantoor ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Beslissingen worden samen genomen en samen maken we impact 

 

Enthousiast? 

Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar Roos Janssen bij Het Groene Brein (via info@hetgroenebrein.nl). Reageren kan tot en met 24 mei 2024. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de weken daarna. Wil je meer weten? Neem contact op met Roos Janssen via bovenstaand e–mailadres. 

 

Het Groene Brein zet zich in om de kracht van kennis te ontsluiten om de transitie naar een nieuwe, inclusieve economie te realiseren: een duurzame economie waarin een plek is voor iedereen. Dit begint natuurlijk bij onszelf. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie. 

Lees ook deze berichten

Mindset van de Toekomst

Jongerenperspectieven op de leefomgeving van Nederland in 2050 Van voedselbossen tot Nederland als grote camping: hoe zien jongeren hun leefomgeving anno 2023 en hoe zien zij de toekomst? Voor de beeldende rapportage Mindset van de Toekomst heeft een jongerenteam de visies van jongeren op deze vragen opgehaald. Tijdens zes sessies zijn ideeën, visies en meningen van jongeren van 10 tot […]

Derde editie Week van het Economieonderwijs: 18-22 november 2024

Van 18 t/m 22 november 2024 vindt de derde editie van de Week van het Economieonderwijs plaats, dé landelijke week voor toekomstbestendig economieonderwijs.