Vacature student-assistent of stagiair Sociale Innovatie

Gezocht: studenten met interesse in de sociale kant van de circulaire economie

Ben jij een gevorderde of net afgestudeerde master- of bachelor student met interesse in de circulaire economie die studie wil aanvullen met onderzoeksgericht werk met verschillende wetenschappers, professionals en andere belanghebbenden op het gebied van sociale innovatie en circulaire economie? Dan is Het Groene Brein op zoek naar jou! Voor onze Community of Science Sociale Innovatie voor de Circulaire Economie (CoSCE) zijn wij op zoek naar iemand die voor een periode van 6 maanden ons komt ondersteunen. Bij voorkeur zo snel mogelijk.

Over Het Groene Brein

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame, circulaire, economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren. Ons bureau van negen (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 150 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk. Het Groene Brein fungeert als een social enterprise: met middelen vanuit het ondernemerschap realiseren we een maatschappelijk doel.

Over de Community of Science Sociale Innovatie voor de Circulaire Economie   (CoSCE)

Het Groene Brein is een samenwerking aangegaan met de Goldschmeding Foundation voor het organiseren van een Community of Science rond sociale innovatie voor de circulaire economie. In het realiseren van de circulaire economie (CE) is tot nu toe vooral veel aandacht voor de meer technische en economische aspecten terwijl juist ook de sociale component essentieel is. Verandering is immers mensenwerk. Wat vraagt CE en bijbehorende nieuwe verdienmodellen van mensen in organisaties? Wat betekent het voor bepaalde  rollen en verhoudingen?  Welke taken veranderen er? Welke vaardigheden vraagt dat? Hoe ga je om met de veranderende samenwerking binnen een keten?  Wat is de rol van netwerken of burgerinitiatieven?

Op 6 april 2020 vond de startbijeenkomst plaats met 12 wetenschappers uit ons netwerk, afkomstig van verschillende disciplines en verschillende universiteiten en hogescholen. De nadruk binnen deze samenwerking ligt op de missie gedreven en transdisciplinaire aanpak. De afgelopen periode hebben we samen de (inhoudelijke) focus voor de community bepaald en concrete kaders geformuleerd van waaruit we willen werken. De komende maanden gaan de leden van de community in subgroepen aan de slag met verschillende onderzoeksvragen rond sociale innovatie en CE.

Wat zoeken we?

Het Groene Brein zoekt een stagiair/student-assistent (of net afgestudeerde) ter ondersteuning van en om werk te verzetten voor één van de subgroepen binnen de CoSCE. Deze subgroep richt zich op onderzoek naar de gevolgen van circulair ondernemen voor mensen; wat betekent dit bijvoorbeeld voor werkgelegenheid of wat vraagt het van werknemers en hun vaardigheden?

Van de student-assistent / stagiaires wordt de volgende inbreng verwacht:

  • Het mede organiseren, ondersteunen en vastleggen van (online) bijeenkomsten
  • Het verzamelen van informatie en gegevens over relevante cases binnen sub-groepen
  • Het schrijven van teksten over verzamelde informatie
  • Dit alles in samenwerking en onder begeleiding van relevante medewerkers Groene Brein en de (wetenschappelijke) coördinatoren en trekkers van de sub-groepen

Het gaat om zowel praktische als inhoudelijke ondersteuning. De verdeling is ongeveer 30% (praktisch) / 70% (inhoudelijk).

De volgende eigenschappen, kennis en ervaring worden verwacht:

  • Affiniteit met en bekendheid met duurzaamheidstransities en circulaire economie
  • Enthousiasme en zelfstandigheid (vanwege coronabeleid speelt werk en overleg en bijeenkomsten zich grotendeels online af)
  • Interesse voor en aantoonbare ervaring in onderzoek doen
  • Goede kennis Nederlandse taal en goede schrijfvaardigheden

Wat bieden we?

Een interessante kans om jouw studie aan te vullen met onderzoek gericht werk bij een vooruitstrevende organisatie en een community van wetenschappers en experts uit de praktijk die samenwerken in de voorhoede van duurzaamheid en circulaire economie. Het is mogelijk om het als stageonderdeel van studie te doen en daarover verslag te schrijven. Als je net afgestudeerd bent, en niet meer ingeschreven staat bij de universiteit of hogeschool, ben je ook welkom om te reageren.

Periode:              6 maanden / bij voorkeur zo snel mogelijk

Uren:                   In overleg, bij voorkeur 24 uur per week (minimaal 16 uur per week)

Waar:                  Het Groene Brein heeft een kantoor in Den Haag (Zuid-Hollandlaan 7) maar biedt ook de mogelijkheid om bij één van de andere Spaces locaties te werken, bijvoorbeeld in Amsterdam waar veel van onze collega’s ook vaak zitten. Omdat veel bijeenkomsten en afspraken online plaats vinden, is werken vanuit huis uiteraard ook mogelijk.

Vergoeding:       ja, in overleg, stagevergoeding of, voor student-assistent, op basis van uurtarief.

Het Groene Brein heeft als missie te werken aan een transitie naar een nieuwe en duurzame economie. Dit is een missie waarin iedereen een plek heeft. Ook vinden we het leuk om in een divers team te werken, en zetten we ons in voor een veilige en inclusieve werkomgeving. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, gender identiteit, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.

Interesse?

Stuur jouw korte motivatie en CV naar Colette van der Minne (colette.vanderminne@hetgroenebrein.nl) voor uiterlijk maandag 14 september 2020.

Vragen over de vacature? Je kunt Colette bereiken via: +31 6 141 06 818

Lees ook deze berichten

Terugblik Het Groene Brein Festijn

Donderdag 10 november vierde Het Groene Brein haar tienjarig jubileumfeestje, bij De Groene Afslag. We vierden het met een feestelijk festival. Met mooie ontmoetingen tussen leden, partners en betrokkenen, er waren verschillende inspirerende sessies, een plenair Lagerhuisdebat, de presentatie van ons boek ‘De activistische wetenschapper’, blind dates in de photobooth, en nog veel meer. Heb je het gemist, of wil […]

Plattegrond Het Groene Brein Festijn 10 november 2022

Donderdag 10 november vieren wij in de Groene Afslag in Laren het 10e jubileum van Het Groene Brein. Hier vind je de plattegrond van het Groene Brein Festijn.