Vacature: stagiair/werkstudent Nieuwe Omgevingswet

Wil jij bijdragen aan de toekomst van onze leefomgeving? Ben jij geïnteresseerd in ruimtelijke ordening en burgerparticipatie? Het Groene Brein is op zoek naar een enthousiaste stagiair/werkstudent om ons team te versterken. Werk samen met ons aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en help bij de communicatie ervan. Dit is dé kans om praktijkervaring op te doen in een inspirerende en innovatieve omgeving.

Wat?
Je werkt aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en de communicatie ervan.

Wanneer?
Start bij voorkeur oktober 2023, tot en met december 2023 / januari 2024

Waar?
Amsterdam/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad en een kantoor bij Spaces Amstel in Amsterdam. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk. 

Wat ga je doen?

Je verdiept je in de nieuwe Omgevingswet en in het bijzonder wat dit betekent voor de rol van bewoners in het vormgeven van hun leefomgeving met behulp van de wet. Je zorgt voor een geactualiseerde kenniskaart in een online omgeving. Hiervoor redigeer je eerder geschreven teksten en onderzoek je welke relevante studies er recent zijn verschenen over het onderwerp, vat je inzichten samen en voeg je die toe aan de kenniskaart. Verder werk je samen met onze communicatieadviseur aan een communicatieplan en voer je dit plan gedeeltelijk uit.

Wat is de nieuwe Omgevingswet?

De nieuwe Omgevingswet treedt binnenkort in werking, naar verwachting op 1 januari 2024. Deze wet vereenvoudigt de regels rond ruimtelijke ontwikkelingen en heeft als belangrijk doel om meer ruimte te bieden aan initiatieven van bewoners om hun eigen leefomgeving te verbeteren. De kenniskaart Mijn Leefomgeving van Het Groene Brein geeft op basis van relevant (wetenschappelijk) onderzoek antwoorden op hoe bewoners dit kunnen doen. Met de lancering van de wet in zicht, is het tijd voor een grondige actualisatie van deze kenniskaart en een plan om deze kenniskaart onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

Over Het Groene Brein

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame economie. We versnellen duurzame transities, door (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, ondernemers en beleid in te brengen. Ons bureau van twaalf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor de uitvoering van projecten en het onderhouden van het netwerk.

Wie zoeken we?

We zoeken een afstudeerder/stagiair op HBO/ WO-niveau, met een achtergrond in ruimtelijke ordening en/of kennis op het gebied van burgerparticipatie. Je hebt skills om complexe informatie begrijpelijk te maken en je beschikt over een goede Nederlandse taalvaardigheid. Je bent beschikbaar voor minimaal 16 en maximaal 32 uur in de week per 1 oktober 2023 voor een periode van 3 – 4 maanden.

Dit krijg je van ons

Je bent volwaardig onderdeel van het team van Het Groene Brein en neemt dus ook deel aan alle teamactiviteiten, zowel werkinhoudelijk als sociaal. Je krijgt minimaal 1 vaste begeleider die je zowel inhoudelijk begeleidt en ondersteunt bij praktische zaken. Als je aan de slag gaat als stagiair, ontvang je een maandelijkse stagevergoeding van 300 euro op basis van voltijd (40 uur). Als je als werkstudent gaat werken, is het salaris 12 euro per uur.

Ben je onze nieuwe collega? We maken graag kennis met je! Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar jan.heijns@hetgroenebrein.nl. Reageren kan tot en met vrijdag 7 juli. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week daarna. Twijfel of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze collega Jan Heijns, telefoonnummer: +31 (0) 6 47 32 65 76.

Lees ook deze berichten

Vacature: Jongerenteam voor de Nota Ruimte Jongerenparticipatie

Altijd al mee willen bepalen hoe Nederland eruit komt te zien? Sluit je aan bij ons Jongerenteam voor de Nota Ruimte Jongerenparticipatie. Organiseer inspirerende bijeenkomsten voor jongeren, waar zij hun visie op de toekomstige ruimte en leefomgeving in Nederland delen.  Wat ga je doen? In het jongerenteam Nota Ruimte Jongerenparticipatie ga je een bijeenkomst organiseren voor jongeren (tussen de 10-25 […]

Conferentie: Logistiek Beweegt de Circulaire Economie

Op donderdag 12 oktober is de samenwerkconferentie ‘Logistiek Beweegt de Circulaire Economie’ (LBCE). Professionals in logistiek, ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en studenten komen samen, delen kennis en gaan aan de slag gaan met logistiek in de circulaire economie. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.  Logistiek speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie. Een economie […]