Vacature: stagiair (M/V/X) Week van de Circulaire Economie

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) programma en productie voor de Week van de Circulaire Economie

Wat? Stage waarin je meewerkt aan dé campagneweek voor de circulaire economie in Nederland
Wanneer? Start: september/ oktober 2022
Waar? Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk.

Week van de Circulaire Economie

Van 6 t/m 11 februari 2023 organiseren we de Week van de Circulaire Economie, de achtste editie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Circulaire hubs, verspreid over heel Nederland, organiseren veruit het grootste deel van de events. 

Wat ga je doen?

Als stagiair bij de Week van de Circulaire Economie draai je mee in een klein team en leer je aldoende over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een grootschalig duurzaamheids-evenement. Je staat de medewerkers bij in hun werkzaamheden van onderzoek, productie, coördinatie, programmering, marketing en distributie. Samen met het team en je begeleiders geven we vorm aan de stage zodat deze goed binnen je opleiding valt. Je ondersteunt in het coördineren van projecten met de deelnemende hubs.
Je organiseert bijeenkomsten zodat zij enthousiast aan de slag gaan om mooie events te organiseren. Hierin denk je met hen mee over programmaonderdelen, geschikte experts voor een evenement en het werven van bezoekers. Ook ben je betrokken bij het contact met samenwerkingspartners en commerciële partijen. Je vindt het leuk om ideeën te initiëren om nieuw publiek kennis te laten maken met de Week van de Circulaire Economie. Ook kun je het organiserend team, afhankelijk van je interesses, verder ondersteunen bij een publieksonderzoek en in de organisatie van de Circular Awards voor circulaire koplopers.

Over Het Groene Brein 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. We versnellen duurzame transities, door (wetenschappelijke) kennis in te brengen bij organisaties en bedrijven. Ons bureau van twaalf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.

Onder de vlag van Het Versnellingshuis organiseert Het Groene Brein elk jaar de Week van de Circulaire Economie. Dit doen we in nauwe samenwerking met MVO Nederland.

Wie zoeken iemand die: 

 • In de eindfase van een HBO/WO opleiding zit (of heeft afgerond). Inzet en skills wegen we meer mee dan je achtergrond
 • Graag wil bijdragen aan de transitie naar een circulaire, rechtvaardige en inclusieve samenleving
 • Een echte teamspeler is, maar ook goed zelfstandig kan werken
 • Gemakkelijk schakelt met verschillende partijen
 • Digitale vaardigheden en affiniteit met social media heeft
 • Creatief kan meedenken over nieuwe projecten en campagnes
 • Kan ondersteunen bij de algemene marketing en communicatie-zaken
 • Een beetje lef heeft, en niet bang is om fouten te maken

Wij bieden jou:

 • Een afwisselende en leerzame stageplek met ruimte voor eigen initiatieven
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van twaalf gedreven collega’s 
 • Een open en relatief jong projectteam bestaande uit de projectleider van de Week van de Circulaire Economie, twee projectmanagers en een stagiair
 • Een breed netwerk van circulaire hubs en bedrijven
 • Veel begeleiding en ruimte om je te ontwikkelen op het gebied van marketing en eventmanagement
 • Een stagevergoeding van € 300,00 euro per maand (o.b.v. voltijd (40 uur))
 • De kans om mee te draaien in de productie van het grootste circulaire evenement van Nederland!

Wat vragen we?  

 • Je bent 24 uur of meer beschikbaar voor de stage  
 • Beschikbaar vanaf september/oktober 2022 tot en met januari/ februari 2023  

Let op: dit is geen onderzoeksstage!  

Reageren
Stage lopen bij Het Groene Brein? Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl. Reageren kan tot en met 28 augustus 2022. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 5 september. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jan Heijns, via jan.heijns@hetgroenebrein.nl.   

Binnen Het Groene Brein werken we actief aan diversiteit en inclusiviteit. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie. Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteit en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusiviteit werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid.   

Lees ook deze berichten

Build Up Skills onderzoekt in nieuw consortium de energietransitie in de gebouwde omgeving

De energietransitie in de gebouwde omgeving kan alleen slagen als we goed opgeleide vakmensen tot onze beschikking hebben. Alleen met up-to-date vakmanschap zijn de doelen voor 2030 en 2050 te halen. BuildUpSkillsNL werkt als sinds 2011 aan deze uitdaging. De focus van BuildUpSkillsNL ligt op bijscholing van alle relevante vaardigheden die nodig zijn om de energietransitie mogelijk te maken. Om […]

Vacature: stagiair (M/V/X) Week van de Circulaire Economie

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) programma en productie voor de Week van de Circulaire Economie Wat? Stage waarin je meewerkt aan dé campagneweek voor de circulaire economie in Nederland Wanneer? Start: september/ oktober 2022 Waar? Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. […]