Vacature: Projectmanager Het Groene Brein

Wil jij als projectmanager bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je ondernemend en houd je ervan om duurzame projecten tot een succes te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Wat?  Projectmanager Het Groene Brein
28-36 uur per week  
Wanneer?  Bij voorkeur per 1 september 2022 
Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk. 

 

Wat is Het Groene Brein? 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren.  

 

Ons bureau van elf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.  

 

We jagen transdisciplinaire initiatieven aan, bouwen netwerken en coalities en faciliteren bijeenkomsten, projecten en programma’s. Het Groene Brein functioneert als een social enterprise: we werken op een ondernemende manier om een maatschappelijk doel te realiseren. 

 

Jouw toekomstige rol 

Als projectmanager werk je samen met collega’s aan meerdere projecten tegelijk. In deze rol werk je mee aan de Week van de Circulaire Economie, inclusief de Circular Awards, en het project Duurzaam werk in het repareren van meubels.  

 

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023 zetten bedrijven, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren open om andere professionals mee te nemen in en te leren over de circulaire economie.  

 • Je werkt eraan mee om Het Groene Brein beter te profileren tijdens de Week, door het organiseren van kleine campagnes, bijeenkomsten en het activeren van wetenschappers. 
 • Je organiseert mede de Circular Awards tijdens de Week van de Circulaire Economie. De Circular Awards worden uitgereikt aan de meest impactvolle circulaire projecten, organisaties en personen in Nederland. Je werkt intensief samen met regionale en landelijke stakeholders in de organisatie van deze prijs. 

In het project Duurzaam werk in het repareren van meubels werk je samen met collega’s o.a. aan: 

 • het opzetten van een campagne over gebruikte meubels samen met stakeholders, om consumenten hiervan bewust te maken 
 • het organiseren van gesprekken met stakeholders om meer gebruikte meubels te verkopen 
 • het organiseren van bijeenkomsten met wetenschappers om vragen vanuit de praktijk te bespreken, zodat we het transitieproces versnellen 

 

Naast deze projecten starten we regelmatig nieuwe projecten waarin we de kracht van wetenschap ontsluiten voor de maatschappij. Jij kan ook aan deze nieuwe projecten werken en hebt de mogelijkheid om op verschillende manieren bij te dragen aan een nieuwe, circulaire economie. 

 

Jouw toekomstige team  

Binnen Het Groene Brein worden beslissingen gezamenlijk genomen. Er is weinig hiërarchie en de stem van elk teamlid wordt gehoord. Werk je liever alleen thuis of op kantoor met collega’s? Bij ons kan het allebei. We zijn een klein en hecht team met een gezamenlijke missie: het ontsluiten van de kracht van kennis voor de transitie naar een nieuwe economie. We werken veel individueel, maar staan altijd klaar om elkaar te ondersteunen. Ieder teamlid brengt een eigen visie en interesses mee en we moedigen je aan om je werk te doen op een manier die bij jou past en waarmee je jezelf kunt ontwikkelen.  

 

Wie zoeken wij? 

Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 • Je vindt het leuk om de drijvende kracht te zijn achter projecten;  
 • Je bent ondernemend en proactief, je pakt taken zelfstandig op; 
 • Je houdt van het organiseren van evenementen en bijeenkomsten; 
 • Je bent analytisch scherp en schrijft teksten met een heldere opbouw; 
 • Het is een pre als je aantoonbare interesse hebt in duurzaamheid en de circulaire economie; 
 • Het Groene Brein is een horizontale organisatie. Iedere medewerker krijgt veel vrijheid in de manier waarop je het werk inricht. Daarom is het belangrijk dat je houdt van vrijheid en flexibiliteit en weet hoe je je eigen dag kan structureren; 
 • Je Nederlandse taalvaardigheid is uitstekend; 
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau. 

 

Wat bieden wij jou?  

 • Een mooie functie voor 3,5 à 4,5 dagen per week; 
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging; 
 • Een marktconform salaris. Het salaris wordt gezamenlijk in een gesprek vastgesteld afhankelijk van ervaring. De salarisindicatie voor deze functie is €2100 tot €2500 per maand afhankelijk van opleiding en ervaring (bruto, op basis van voltijd); 
 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzaamheid centraal staat;  
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van elf gedreven collega’s; 
 • Op het kantoor ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Beslissingen worden samen genomen en samen maken we impact.   

 

Enthousiast? 

Stuur je CV, een korte motivatie en het diversiteitsformulier hieronder (vrijwillig) per e-mail naar Marjolijn de Boer, programmamanager & HR bij Het Groene Brein (marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl). Reageren kan tot en met 14 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 15 en 22 augustus. Wil je meer weten? Neem contact op met Marjolijn via bovenstaand e–mailadres. 

 

Het Groene Brein zet zich in om de kracht van kennis te ontsluiten om de transitie naar een nieuwe, inclusieve economie te realiseren: een duurzame economie waarin een plek is voor iedereen. Dit begint natuurlijk bij onszelf. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.  

Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteit en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusie werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid. 

 

Lees ook deze berichten

Build Up Skills onderzoekt in nieuw consortium de energietransitie in de gebouwde omgeving

De energietransitie in de gebouwde omgeving kan alleen slagen als we goed opgeleide vakmensen tot onze beschikking hebben. Alleen met up-to-date vakmanschap zijn de doelen voor 2030 en 2050 te halen. BuildUpSkillsNL werkt als sinds 2011 aan deze uitdaging. De focus van BuildUpSkillsNL ligt op bijscholing van alle relevante vaardigheden die nodig zijn om de energietransitie mogelijk te maken. Om […]

Vacature: stagiair (M/V/X) Week van de Circulaire Economie

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) programma en productie voor de Week van de Circulaire Economie Wat? Stage waarin je meewerkt aan dé campagneweek voor de circulaire economie in Nederland Wanneer? Start: september/ oktober 2022 Waar? Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. […]