Vacature: Projectmanager Het Groene Brein (tijdelijk)

Wil jij als projectmanager bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je ondernemend en houd je ervan om duurzame evenementen vorm te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Wat?  Projectmanager Het Groene Brein
24-32 uur per week  
Wanneer?  Bij voorkeur per half februari 2023 tot half oktober 2023 
Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk. 

 

Wat is Het Groene Brein? 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren.  

 

Ons bureau van twaalf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.  

 

We jagen transdisciplinaire initiatieven aan, bouwen netwerken en coalities en faciliteren bijeenkomsten, projecten en programma’s. Het Groene Brein functioneert als een social enterprise: we werken op een ondernemende manier om een maatschappelijk doel te realiseren. 

 

Jouw toekomstige rol 

We zoeken een tijdelijk projectmanager die onze collega tijdens verlof vervangt. Als projectmanager werk je samen met collega’s aan meerdere projecten tegelijk. In deze rol werk je onder andere mee aan de Week van het Economieonderwijs en het programma Logistiek beweegt de Circulaire Economie. 

 

De Week van het Economieonderwijs is dé landelijke week voor toekomstbestendig economieonderwijs in Nederland voor vo, mbo, hbo en wo. In 2023 zal de tweede editie plaatsvinden. Deze week geeft een podium aan inspirerende onderwijsprofessionals en instellingen die actief zijn met het duurzaam en toekomstbestendig maken van het curriculum van hun economieonderwijs. Jij geeft samen met het projectteam deze week vorm. Je organiseert de startconferentie en zorgt ervoor dat het netwerk van Het Groene Brein (hogescholen en universiteiten) is aangehaakt en meedoet in de programmering.  

 

In het programma Logistiek beweegt de Circulaire Economie onderzoeken we samen met bedrijven, overheden en wetenschappers de rol van logistiek in het bereiken van een circulaire economie. We bouwen circulaire ketens in cases rond matrassen, zonnepanelen, verpakkingen en meubels. Je organiseert allereerst de jaarlijkse conferentie Logistiek beweegt de Circulaire Economie, die bestaat uit werksessies waarin concrete vragen van circulaire ondernemers en logistieke dienstverleners onder handen worden genomen. Parallel werk je aan het project LogiCell, samen met Wageningen University and Research, het AMS Institute en de Hogeschool van Amsterdam. Jij zorgt er in dit project voor dat wetenschap en praktijk goed samenwerken en dat ze samen aan de slag gaan met vragen en knelpunten. 

 

Naast deze projecten starten we regelmatig nieuwe projecten en organiseren we bijeenkomsten waarin we de kracht van wetenschap ontsluiten voor de maatschappij. Jij draagt ook bij aan het vormgeven van deze andere evenementen over de circulaire economie. 

 

Jouw toekomstige team  

Binnen Het Groene Brein worden beslissingen gezamenlijk genomen. Er is weinig hiërarchie en de stem van elk teamlid wordt gehoord. Werk je liever alleen thuis of op kantoor met collega’s? Bij ons kan het allebei. We zijn een klein en hecht team met een gezamenlijke missie: het ontsluiten van de kracht van kennis voor de transitie naar een nieuwe economie. We werken veel individueel, maar staan altijd klaar om elkaar te ondersteunen. Ieder teamlid brengt een eigen visie en interesses mee en we moedigen je aan om je werk te doen op een manier die bij jou past en waarmee je jezelf kunt ontwikkelen.  

 

Wie zoeken wij? 

Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

 • Je vindt het leuk om de drijvende kracht te zijn achter projecten;  
 • Je bent ondernemend en proactief, je pakt taken zelfstandig op en neemt initiatief om mensen te verbinden; 
 • Je houdt van het vormgeven van evenementen en bijeenkomsten, om de juiste mensen te bereiken en projecten (en de uitkomsten ervan) beter op de kaart te zetten; 
 • Het is een pre als je aantoonbare interesse hebt in duurzaamheid en de circulaire economie; 
 • Het Groene Brein is een horizontale organisatie. Iedere medewerker krijgt veel vrijheid in de manier waarop je het werk inricht. Daarom is het belangrijk dat je houdt van vrijheid en flexibiliteit en weet hoe je je eigen dag kan structureren; 
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau. 

 

Wat bieden wij jou?  

 • Een mooie functie voor 3 à 4 dagen per week met een tijdelijk contract; 
 • Een marktconform salaris. Het salaris wordt gezamenlijk in een gesprek vastgesteld afhankelijk van ervaring. De salarisindicatie voor deze functie is €3900 tot €5100 per maand afhankelijk van kennis, vaardigheden en ervaring (bruto, op basis van voltijd); 
 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzaamheid centraal staat;  
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van twaalf gedreven collega’s; 
 • Op het kantoor ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Beslissingen worden samen genomen en samen maken we impact.   

 

Enthousiast? 

Stuur je CV, een korte motivatie en het diversiteitsformulier (vrijwillig) per e-mail naar Marjolijn de Boer, HR& programmamanager bij Het Groene Brein (marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl). Reageren kan tot en met 20 januari 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 23 en 30 januari. Wil je meer weten? Neem contact op met Marjolijn via bovenstaand e–mailadres. 

 

Het Groene Brein zet zich in om de kracht van kennis te ontsluiten om de transitie naar een nieuwe, inclusieve economie te realiseren: een duurzame economie waarin een plek is voor iedereen. Dit begint natuurlijk bij onszelf. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.  

Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteit en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusie werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid

Lees ook deze berichten

Vacature: Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet        Wat?  Stage waarin je werkt aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en een bijeenkomst organiseert over hoe deze wet burgers in hun kracht zet om een duurzame leefomgeving te realiseren.  Wanneer?  Start bij voorkeur februari 2023, tot […]

Vacature: Medewerker communicatie & events

Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je goed in communicatie en organisatie van duurzame evenementen? Dan zijn wij op zoek naar jou!    Wat?  Medewerker communicatie & events bij Het Groene Brein 32-40 uur per week   Wanneer?  Bij voorkeur per (half) maart 2023  Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract […]