Vacature: Medewerker communicatie & events

Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je goed in communicatie en organisatie van duurzame evenementen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Wat?  Medewerker communicatie & events bij Het Groene Brein
32-40 uur per week  
Wanneer?  Bij voorkeur per (half) maart 2023 
Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk. 

 

Wat is Het Groene Brein? 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren.  

 

Ons bureau van twaalf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.  

 

We jagen transdisciplinaire initiatieven aan, bouwen netwerken en coalities en faciliteren bijeenkomsten, projecten en programma’s. Het Groene Brein functioneert als een social enterprise: we werken op een ondernemende manier om een maatschappelijk doel te realiseren. 

 

Jouw toekomstige rol 

Als medewerker communicatie & events communiceer je over Het Groene Brein op de volgende manieren: 

 • Je beheert de social media en deelt interessante inzichten over onze projecten, programma’s en evenementen op LinkedIn, Twitter en Facebook. 
 • Je draagt bij aan de content op onze website en het vernieuwen van de website. Je schrijft mee aan algemene content over projecten en programma’s en deelt nieuws over evenementen en belangrijke uitkomsten van ons werk. 
 • In samenwerking met projectleiders schrijf je communicatie-strategieën voor projecten van Het Groene Brein en organiseer je communicatie-uitingen zoals persberichten. 

 

Daarnaast werk je samen met collega’s aan de organisatie en communicatie van meerdere projecten tegelijk. Je werkt onder andere mee aan: 

 • De organisatie van de Week van het Economieonderwijs, dé landelijke week voor toekomstbestendig economieonderwijs in Nederland voor vo, mbo, hbo en wo.  Je organiseert samen met een collega de startconferentie van deze week. Je zorgt voor praktische zaken zoals de locatie, planning en contact met sprekers. Ook communiceer je met deelnemers en houd je de planning in de gaten.  
 • In het programma Logistiek beweegt de Circulaire Economie onderzoeken we samen met bedrijven, overheden en wetenschappers de rol van logistiek in het bereiken van een circulaire economie. Je organiseert samen met een collega de jaarlijkse conferentie binnen dit programma, die bestaat uit werksessies waarin concrete vragen van circulaire ondernemers en logistieke dienstverleners onder handen worden genomen. Ook hier help je mee met praktische zaken en communicatie. 

 

Naast deze projecten starten we regelmatig nieuwe projecten en organiseren we bijeenkomsten waarin we de kracht van wetenschap ontsluiten voor de maatschappij. Jij kan ook aan deze nieuwe projecten werken en hebt de mogelijkheid om op verschillende manieren bij te dragen aan een nieuwe, circulaire economie. 

 

Jouw toekomstige team  

Binnen Het Groene Brein worden beslissingen gezamenlijk genomen. Er is weinig hiërarchie en de stem van elk teamlid wordt gehoord. Werk je liever alleen thuis of op kantoor met collega’s? Bij ons kan het allebei. We zijn een klein en hecht team met een gezamenlijke missie: het ontsluiten van de kracht van kennis voor de transitie naar een nieuwe economie. We werken veel individueel, maar staan altijd klaar om elkaar te ondersteunen. Ieder teamlid brengt een eigen visie en interesses mee en we moedigen je aan om je werk te doen op een manier die bij jou past en waarmee je jezelf kunt ontwikkelen.  

 

Wie zoeken wij? 

Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 • Je bent ondernemend en proactief, je pakt taken zelfstandig op; 
 • Je hebt ervaring met communicatie van events of projecten, via o.a. social media; 
 • Je houdt van het organiseren van evenementen en bijeenkomsten en hebt hier ervaring mee; 
 • Het is een pre als je aantoonbare interesse hebt in duurzaamheid en de circulaire economie; 
 • Het Groene Brein is een horizontale organisatie. Iedere medewerker krijgt veel vrijheid in de manier waarop je het werk inricht. Daarom is het belangrijk dat je houdt van vrijheid en flexibiliteit en weet hoe je je eigen dag kan structureren; 
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau. 

 

Wat bieden wij jou?  

 • Een mooie functie voor 4 à 5 dagen per week met een tijdelijk contract voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • Een marktconform salaris. Het salaris wordt gezamenlijk in een gesprek vastgesteld afhankelijk van ervaring. De salarisindicatie voor deze functie is €2400 tot €3200 per maand afhankelijk van kennis, vaardigheden en ervaring (bruto, op basis van voltijd); 
 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzaamheid centraal staat;  
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van twaalf gedreven collega’s; 
 • Op het kantoor ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Beslissingen worden samen genomen en samen maken we impact.   

 

Enthousiast? 

Stuur je CV, een korte motivatie en het diversiteitsformulier (vrijwillig) per e-mail naar Marjolijn de Boer, HR & programmamanager bij Het Groene Brein (marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl). Reageren kan tot en met 30 januari 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 30 januari en 13 februari. Wil je meer weten? Neem contact op met Marjolijn via bovenstaand e–mailadres. 

 

Het Groene Brein werkt actief aan diversiteit en inclusiviteit. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.  

Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteit en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusie werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid

Lees ook deze berichten

Vacature: Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet        Wat?  Stage waarin je werkt aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en een bijeenkomst organiseert over hoe deze wet burgers in hun kracht zet om een duurzame leefomgeving te realiseren.  Wanneer?  Start bij voorkeur februari 2023, tot […]

Vacature: Medewerker communicatie & events

Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je goed in communicatie en organisatie van duurzame evenementen? Dan zijn wij op zoek naar jou!    Wat?  Medewerker communicatie & events bij Het Groene Brein 32-40 uur per week   Wanneer?  Bij voorkeur per (half) maart 2023  Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract […]