Vacature: Jongerenteam voor de Nota Ruimte Jongerenparticipatie

Altijd al mee willen bepalen hoe Nederland eruit komt te zien? Sluit je aan bij ons Jongerenteam voor de Nota Ruimte Jongerenparticipatie. Organiseer inspirerende bijeenkomsten voor jongeren, waar zij hun visie op de toekomstige ruimte en leefomgeving in Nederland delen. 

Wat ga je doen?

In het jongerenteam Nota Ruimte Jongerenparticipatie ga je een bijeenkomst organiseren voor jongeren (tussen de 10-25 jaar) waarin zij hun toekomstvisie op de ruimte en leefomgeving in Nederland geven. Hoe zien jongeren de inrichting van Nederland voor zich en wat vinden zij belangrijk in de toekomst? Deze visie zet je om naar een advies voor het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK).

Ter voorbereiding op de bijeenkomst die het jongerenteam organiseert, neem je deel aan vijf bijeenkomsten met jongeren uit verschillende leeftijdsgroepen door het hele land, waar je meeluistert en kijkt. Deze input neem je mee in het organiseren van jouw bijeenkomst.  

Over het project

Het Ministerie van BZK is bezig om de Nota Ruimte te schrijven. In deze Nota worden keuzes gemaakt over de inrichting van Nederland voor de toekomst (2030-2050). Grote beslissingen over wonen, werken, energie, water, circulair, natuur, landbouw en gezondheid en leefomgeving. We hebben eigen ruimte voor 3 of 4 Nederlanden nodig, maar hebben maar 1 Nederland!

Het ministerie vindt de stem en visie van jongeren belangrijk en heeft Het Groene Brein gevraagd de visie van jongeren op te halen zodat deze wordt meegenomen in de Nota Ruimte. Samen met drie andere organisaties (Young Impact Makers, Vereniging voor Milieuprofessionals en Technotrend) voeren we deze opdracht uit. 

Omdat wij ook graag jongeren meenemen in de uitvoering voegen we hier een jongerenteam aan toe. Zo hopen we een echt jongerenproof participatietraject op te zetten.

Wie zoeken we?

We zoeken 2 of 3 jongeren die het leuk vinden om een interactieve bijeenkomst te organiseren waarin de visie van jongeren wordt opgehaald. Je hebt interesse in hoe we in Nederland met ruimte (in de stad en platteland) omgaan. Je bent nieuwsgierig naar hoe andere jongeren hierover denken en wil hun stem aan de overheid laten horen. Je houdt van samenwerken en kijkt ernaar uit om de visie van de jongeren in een mooi en bondig verslag te omschrijven. Tot slot heb je ervaring met organiseren van evenementen, het faciliteren van bijeenkomsten en ga je goed georganiseerd en zelfstandig te werk. 

Wat bieden we?

 • Samenwerken met een klein team van medewerkers uit verschillende groene/ duurzame organisaties
 • Verdieping van jouw kennis en vaardigheden over jongerenparticipatie, organiseren, ruimtelijke ordening en overheidsbeleid
 • Vergoeding van ong 15,- per uur en reiskostenvergoeding
 • Medewerker van YIM als vast aanspreekpunt en begeleider van het jongerenteam
 • Vergroten van je eigen groene en duurzame netwerk
 • Ervaring opdoen in duurzame vraagstukken

Wat vragen we?

 • Je bent beschikbaar vanaf 1 oktober tot eind december
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • De opdracht is totaal ongeveer 50 uur, verspreid over deze periode
 • Je bent in ieder geval beschikbaar op 3 november, 17 november, en flexibel in oktober en november (van vier bijeenkomsten van 1.5 uur is de data nog nader te bepalen, deze zullen plaatsvinden in oktober tot 17 november).  
 • Vaste samenwerk momenten zijn op donderdag in Utrecht of op dinsdag in Amsterdam (Dit doen we in afstemming als het team compleet is). 

Geïnteresseerd? Stuur een korte motivatie (een brief van max 1 a4 of een filmpje max 2 minuten), je cv en vóór 27 september naar yana@youngimpactmakers.nl.
Op maandag 2 oktober zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden in Utrecht.

Voor meer informatie bel/ mail naar Yana Mechielsen op 0640550570 of yana@youngimpactmakers.nlLees ook deze berichten

Vacature: Jongerenteam voor de Nota Ruimte Jongerenparticipatie

Altijd al mee willen bepalen hoe Nederland eruit komt te zien? Sluit je aan bij ons Jongerenteam voor de Nota Ruimte Jongerenparticipatie. Organiseer inspirerende bijeenkomsten voor jongeren, waar zij hun visie op de toekomstige ruimte en leefomgeving in Nederland delen.  Wat ga je doen? In het jongerenteam Nota Ruimte Jongerenparticipatie ga je een bijeenkomst organiseren voor jongeren (tussen de 10-25 […]

Conferentie: Logistiek Beweegt de Circulaire Economie

Op donderdag 12 oktober is de samenwerkconferentie ‘Logistiek Beweegt de Circulaire Economie’ (LBCE). Professionals in logistiek, ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en studenten komen samen, delen kennis en gaan aan de slag gaan met logistiek in de circulaire economie. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.  Logistiek speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie. Een economie […]