Vacature: Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet  

    

Wat?  Stage waarin je werkt aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en een bijeenkomst organiseert over hoe deze wet burgers in hun kracht zet om een duurzame leefomgeving te realiseren. 
Wanneer?  Start bij voorkeur februari 2023, tot juli 2023 
Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk. 

 

Opdracht  
Wij zoeken een stagiair die werkt aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet, een toegankelijk overzicht voor burgers met informatie over de Omgevingswet. Ook organiseert de stagiair een evenement om meer bekendheid te geven aan de kenniskaart. Jouw taken zijn:  

 • Zorgen voor een mooi eindproduct, namelijk een hernieuwde kenniskaart, in een online omgeving. Dit betekent onder andere:  
  • Redactie doen van eerder geschreven teksten  
  • Onderzoeken welke relevante artikelen er recent zijn verschenen over dit onderwerp, daaruit een selectie maken, samenvatten van deze artikelen en toevoegen aan de website, zodat de kenniskaart wordt geactualiseerd  
 • Organiseren van een bijeenkomst over de Omgevingswet en de rol van burgers om de kaart te promoten, met wetenschappers en professionals uit de praktijk. Daarbij komen de volgende taken kijken:  
  • Ontwerpen van opzet en inhoud van de avond, inclusief sprekers   
  • Regelen van de productionele aspecten van de bijeenkomst, zoals lijst met interessante genodigden, zaalhuur en PR 
    

Achtergrond kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet 
Twee jaar terug is door Het Groene Brein een kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet ontwikkeld. Deze kenniskaart is bedoeld om handvatten te bieden aan burgers die willen werken aan een duurzamere leefomgeving en hierin gebruik willen maken van de nieuwe Omgevingswet. 

Het concept van een kenniskaart is het helder ontsluiten van een complex dossier, op basis van vragen vanuit de doelgroep, zoals wat kan ik zelf doen in mijn buurt? en hoe kan ik mijn initiatief realiseren? In het formuleren van antwoorden hierop wordt gebruik gemaakt van de meest relevante onderzoeken (zowel wetenschappelijke als meer populairwetenschappelijke rapporten en publicaties).   

De invoering van de Omgevingswet is meerdere malen uitgesteld. Inmiddels is de datum vastgesteld op 1 juli 2023. We willen graag dat de kenniskaart geactualiseerd wordt, zodat we rond de tijd van de invoering een evenement kunnen organiseren rond de Omgevingswet en de rol van burgers.  

Over Het Groene Brein  
Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. We versnellen duurzame transities, door (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, ondernemers en beleid in te brengen. Ons bureau van twaalf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.   

Wie zoeken we?   

 • Je zit in de eindfase van een HBO/WO opleiding  
 • Je hebt affiniteit met thema’s als ruimtelijke ordening en burgerparticipatie  
 • Je wil graag bijdragen aan de transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving   
 • Je Nederlandse taalvaardigheid is uitstekend (zowel mondeling als in schrift)  
 • Je werkt zelfstandig in een team   
 • Je vindt het leuk om complexe informatie begrijpelijk te maken  
 • Je houdt van plannen en organiseren    
 • Je vindt het leuk om je creativiteit in te zetten   

   

Wat bieden we?    

 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzame innovatie centraal staat;     
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van twaalf gedreven collega’s   
 • Een gevarieerde stage, waarin je zowel ervaring op kan doen in projectleiding, organiseren en communicatie  
 • De kans om een netwerk op te bouwen in de wereld van duurzaamheid, ruimtelijke ordening en burgerparticipatie  
 • Flexibele werktijden en -plekken. We werken op verschillende locaties van SPACES, voornamelijk in de randstad   
 • Veel ruimte voor eigen inbreng in je stage   
 • Een stagevergoeding van 300 euro per maand o.b.v. voltijd (40 uur)   
 • Een team waar diversiteit en inclusiviteit gewaardeerd en gevierd wordt    

   

Wat vragen we?   

 • Je bent 24 uur of meer beschikbaar voor de stage   
 • Beschikbaar vanaf februari 2023 tot juli 2023  

  

Let op: dit is geen onderzoeksstage!   

   

Reageren   
Stage lopen bij Het Groene Brein? Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar jan.heijns@hetgroenebrein.nl. Reageren kan tot en met vrijdag 10 februari. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week daarna. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jan Heijns, telefoonnummer: 06-47326576.    

   

Het Groene Brein werkt actief aan diversiteit en inclusiviteit. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.   

Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteit en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusie werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid

 

Lees ook deze berichten

Vacature: Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet        Wat?  Stage waarin je werkt aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en een bijeenkomst organiseert over hoe deze wet burgers in hun kracht zet om een duurzame leefomgeving te realiseren.  Wanneer?  Start bij voorkeur februari 2023, tot […]

Vacature: Medewerker communicatie & events

Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je goed in communicatie en organisatie van duurzame evenementen? Dan zijn wij op zoek naar jou!    Wat?  Medewerker communicatie & events bij Het Groene Brein 32-40 uur per week   Wanneer?  Bij voorkeur per (half) maart 2023  Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract […]