Vacature: Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) communicatie en projectmedewerking rondom sociale innovatie en circulaire economie  

Wat? Stage waarin je werkt aan het project portal over transdisciplinair werken en aan de Groene Brein Academie 

Wanneer? Start: februari 2023

Waar? Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk.  

Wat ga je doen? 

In de Community Sociaal Circulair, onderdeel van Het Groene Brein, werken wetenschap en praktijk (ondernemers, burgerinitiatieven, etc.) samen aan sociale vraagstukken in de transitie naar een circulaire economie. Een goede samenwerking tussen wetenschap en praktijk – een transdisciplinaire samenwerking – is niet gemakkelijk. De lessen die deze Community over transdisciplinaire samenwerking heeft geleerd willen we delen in verschillende bouwstenen/ modules, zodat anderen hier ook van kunnen leren.  

In deze stage werk je binnen het kleine team van het project Community Sociaal Circulair aan het realiseren van de portal met bouwstenen over transdisciplinair samenwerken. De bouwstenen worden door leden van de community (wetenschappers en mensen uit de praktijk) gemaakt. Samen met dit ontwikkelteam faciliteer je het proces van ontwerpen, schrijven en feedback verwerken. Je neemt ook kleine onderdelen op je om te schrijven, zoals bijvoorbeeld het zoeken en verwerken van goede voorbeelden van transdisciplinair samenwerken. Daarnaast ben je mede-organisator van kleine evenementen rondom de bouwstenen, waar we input ophalen en zo de bouwsteen verder ontwikkelen. Ook maak je een communicatieplan voor de lancering van het portal, waarin je bijvoorbeeld meedenkt in het bereiken van de doelgroep en hoe je partners meekrijgt in de lancering.   

Naast dit project werk je mee aan het opzetten van de Groene Brein Academie. Er ligt een advies van een groep jongeren over hoe de Groene Brein er uit zou kunnen zien. Je gaat het advies verder uitwerken en in gesprek met mogelijke samenwerkingspartners.  

Over Het Groene Brein 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. We versnellen duurzame transities, door (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, ondernemers en beleid in te brengen. Ons bureau van twaalf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.  

De Community Sociaal Circulair is een onderdeel van Het Groene Brein. De Community verbindt wetenschap en praktijk in de ontwikkeling, deling én toepassing van kennis over de sociale veranderingen die nodig zijn voor het waarmaken van een circulaire economie. Wij zijn georganiseerd rond werkgroepen die zich inzetten voor specifieke thema’s. Hierbij kun je denken aan circulaire burgerinitiatieven en inclusief circulair ondernemen. Het ontwikkelteam van het werkboek Transdisiplinair werken is een van de werkgroepen.  

 Wie zoeken we? 

 • Je zit in de eindfase van een HBO/WO opleiding: inzet en skills wegen we meer mee dan je achtergrond  
 • Je wil graag bijdragen aan de transitie naar een circulaire, rechtvaardige en inclusieve samenleving  
 • Je werkt zelfstandig in een team  
 • Je vindt het leuk om contact te hebben en te onderhouden met verschillende mensen en partijen 
 • Je houdt van plannen en organiseren 
 • Je vindt het leuk om je creativiteit in te zetten  

 Wat bieden we?  

 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzame innovatie centraal staat;    
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van twaalf gedreven collega’s  
 • Een gevarieerde stage, waarin je zowel ervaring op kan doen in projectleiding, organiseren en in ontwerp 
 • De kans om een netwerk op te bouwen in de wereld van duurzaamheid 
 • Flexibele werktijden en -plekken. We werken op verschillende locaties van SPACES, voornamelijk in de randstad 
 • Veel ruimte voor eigen inbreng in je stage  
 • Een stagevergoeding van 300 euro per maand o.b.v. voltijd (40 uur)  
 • Een team waar diversiteit en inclusiviteit gewaardeerd en gevierd wordt  

Wat vragen we? 

 • Je bent 24 uur of meer beschikbaar voor de stage  
 • Beschikbaar vanaf februari 2023 tot juli 2023 

Let op: dit is geen onderzoeksstage!  

Reageren
Stage lopen bij Het Groene Brein? Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar ilja.beudel@hetgroenebrein.nl . Reageren kan tot en met 20 jan. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week daarna. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ilja Beudel, telefoonnummer: 0655790829.  

Binnen Het Groene Brein werken we actief aan diversiteit en inclusiviteit. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie. Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteit en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusiviteit werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid. 

 

Lees ook deze berichten

Vacature: Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet

Het Groene Brein zoekt een stagiair (M/V/X) ruimtelijke ordening, sociale geografie, projectmedewerking en communicatie voor de kenniskaart Omgevingswet        Wat?  Stage waarin je werkt aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en een bijeenkomst organiseert over hoe deze wet burgers in hun kracht zet om een duurzame leefomgeving te realiseren.  Wanneer?  Start bij voorkeur februari 2023, tot […]

Vacature: Medewerker communicatie & events

Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Ben je goed in communicatie en organisatie van duurzame evenementen? Dan zijn wij op zoek naar jou!    Wat?  Medewerker communicatie & events bij Het Groene Brein 32-40 uur per week   Wanneer?  Bij voorkeur per (half) maart 2023  Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract […]