Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Afbeelding Wegwijzer voor het werken aan transities
Thema: Circulaire economie
..
Categorie: Beleid & overheid, Transitiedenken & doen
— publicatie

Wegwijzer voor het werken aan transities

Betrokken partners
  • Interprovinciaal Overleg (IPO)
  • Drift
  • Wageningen University & Research
  • Nyenrode Business Universiteit
  • Universiteit Utrecht
  • New Foresight
Home > Thema > Publicatie > Wegwijzer voor het werken aan transities
“Navigeren in een transitie blijft maatwerk waar je zelf als transitie-aanjager keuzes in moet maken. Antwoorden vind je soms pas door toepassing in de praktijk.”

De Wegwijzer voor het werken aan transities is gemaakt voor professionals van decentrale overheden die werken aan de transitie naar een circulaire economie. Het helpt hen om deze transitie in de regio vorm te geven. De wegwijzer bespreekt verschillende transitieperspectieven en verwijst naar nuttige documenten voor het werken aan de transitie.

Het werken aan een transitie zoals die naar een circulaire economie is complex. Als je hiermee aan de slag gaat als provincie of gemeente, hoe pak je dat dan aan? Om het werken aan een transitie makkelijker te maken heeft het Interprovinciaal Overleg (IPO) het Groene Brein en Drift gevraagd om deze wegwijzer te maken.

De wegwijzer is tot stand gekomen samen met transitiewetenschappers van Drift, Wageningen University & Research, Nyenrode Business Universiteit, Universiteit Utrecht en New Foresight. Deze onderzoekers hebben meerdere modellen en methodieken ontwikkeld vanuit verschillende perspectieven op transities om daarmee in de praktijk aan de slag te gaan. De perspectieven leggen elk een andere focus en vullen elkaar daarmee goed aan. In de wegwijzer bespreken we verschillende transitieperspectieven en verwijzen naar nuttige documenten waar je in het werken aan de transitie vanuit de (regionale) overheid of praktijk gebruik van kunt maken.

Werk je aan een (regionale) transitie en loop je aan tegen vragen als: Hoe werk ik aan een transitie? Wanneer kan ik het beste welk perspectief op transities toepassen? Welke interventies kan ik doen? Pak dan deze wegwijzer erbij als je aan het werk gaat.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Meer als dit