Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Week van het Economieonderwijs
Categorie: Onderwijsvernieuwing
— programma

Week van het Economieonderwijs

Resultaten
  • Editie 2022
  • Editie 2023
Betrokken partners
  • Our New Economy
  • Coöperatie Leren voor Morgen
  • Goldschmeding Foundation
Home > Thema > Programma > Week van het Economieonderwijs
Het is belangrijk dat het economieonderwijs op middelbare scholen, mbo’s, hogescholen en universiteiten vernieuwt om aansluiting te blijven houden bij de samenleving en het werkveld waarin inclusie en duurzaamheid steeds belangrijker worden. De Week van het Economieonderwijs biedt onderwijsprofessionals inspiratie en handvatten bij het toekomstbestendig maken van hun economieonderwijs. Voor onderwijsprofessionals, door onderwijsprofessionals.
Doel

De economische wetenschap is in ontwikkeling. Om aansluiting te houden op het werkveld en een samenleving waarin duurzaamheid en inclusie een steeds grotere rol spelen, is er in de les ruimte nodig voor discussie en een breder blikveld. Er is behoefte om het onderwijs te verrijken, om leerlingen aan het denken te zetten. Om deze vernieuwing te ondersteunen en versnellen, organiseren Leren voor Morgen, Het Groene Brein en Our New Economy, met steun van de Goldschmeding Foundation de landelijke Week van het Economieonderwijs.

Hoe?

Hoewel veel onderwijsprofessionals hard werken aan de verrijking van hun lessen, vindt niet iedereen hier binnen de bestaande kaders van het curriculum en de tijd, ruimte voor. De Week van het Economieonderwijs biedt een platform waar onderwijsprofessionals met elkaar in gesprek kunnen gaan over de ontwikkeling die de economische wetenschap doormaakt, en hoe die een plek kan krijgen in de les.

Benieuwd naar het programma van de Week van het Economieonderwijs? Of wil je aansluiten? Bekijk de website: www.weekvanheteconomieonderwijs.nl

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Meer als dit