Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Afbeelding sociale waardecreatie
Categorie: Sociale innovatie, Businessmodellen & ketens
— programma

Sociale waardecreatie

Betrokken partners
  • NS
  • Primum
  • USG People
  • Vebego
Home > Thema > Programma > Sociale waardecreatie
“De berekening van onze sociaal-economische impact drukt “niet-financiële grootheden” uit in financiële waarde, en onderstreept dat we maatschappelijke baten creeëren die meerdere malen groter zijn dan ons financieel resultaat.”
Carola Wijdoogen

Directeur Duurzaam Ondernemen NS

NS, Primum (onderdeel van VolkerWessels), USG People en Vebego gingen de uitdaging aan om hun sociale waardecreatie meetbaar en inzichtelijk te maken. Ze wilden betere en meer gefundeerde keuzes kunnen maken voor de wereld om hen heen, maar toch zeker voor hun eigen business. In een jaar hebben ze intensief samengewerkt, met concrete resultaten onder de streep als gevolg. 

Wat is de waarde van schoonmaak in een ziekenhuis? Welke waarde creëert een gezond leefklimaat in je woning? Hoe zou je de waarde van mobiliteit willen duiden? En wat gaat er nu precies verloren als die hygiëne, die frisse woonomgeving of die mobiliteit ontbreken? Dat zijn lastige vragen. Maar steeds meer bedrijven willen ze stellen. Want als je vindt dat het in de economie, en dus in je organisatie, niet alleen om financiële, maar ook om sociale, ecologische en maatschappelijke waarde moet gaan, dan wil je die waarde ook in kaart brengen. Zo concreet en tastbaar mogelijk.

Doel

Dit project is een deze Business Breakthrough, waarin voor langere tijd de kennis en ervaring van een interdisciplinair team van wetenschappers te benutten zijn om een gewenste duurzaamheidsinnovatie te realiseren. De resultaten van het traject zijn verwerkt in het White Paper: Sociale Waarde in Kaart.

Meer weten over hoe je sociale waarde in kaart brengt? Of heb je een vergelijkbare vraag, waar je de hulp van wetenschappers bij nodig hebt? Neem contact op.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Meer als dit