Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Afbeelding Logistiek Beweegt de Circulaire Economie
Thema: Circulaire economie
..
Categorie: Logistiek, Businessmodellen & ketens
— programma

Logistiek Beweegt de Circulaire Economie

Betrokken partners
  • TKI Dinalog 
  • Evofenedex 
  • Lectorenplatform Logitimo 
  • Transactieland 
  • Het Groene Brein 
  • Transitieagenda Consumptiegoederen 
Home > Thema > Programma > Logistiek Beweegt de Circulaire Economie
“De échte rol van logistiek in de circulaire transitie is het organiseren van ketenregie.”
Nanko Boerma

Directeur Transactieland en betrokken bij Lectorenplatform Logitimo

Logistiek speelt een belangrijke rol in de verandering naar een circulaire economie en samenleving. Om hier richting aan te geven en de rol van het logistieke vak en supply chain management te versterken werken partijen samen in het programma Logistiek Beweegt de Circulaire Economie.

Doel

Het doel van Logistiek Beweegt de Circulaire Economie is: Professionals leren en helpen (elkaar) volgende stappen te zetten richting circulair. Samen werken we aan (het implementeren van) logistieke processen, oplossingen en innovaties die nodig zijn om een circulaire economie mogelijk te maken.

Met dit programma creëren we samenhang en synergie in de activiteiten die rondom dit thema plaatsvinden. We maken ‘logistiek in de circulaire economie’ zichtbaar en zetten het op de (beleids)agenda’s, zodat het logistieke proces en denken wordt gezien als noodzakelijke voorwaarde voor de circulaire economie.

Hoe?

We bouwen aan een lerend netwerk van (young) professionals in logistiek en circulair ondernemers, onderzoekers en wetenschappers, waarin volop informatie en kennis wordt uitgewisseld.​​ Onder andere met de jaarlijkse werkconferentie bieden we kennis, inspiratie, contacten, samenwerking en tools.

We verzamelen hulpvragen uit de praktijk en verbinden kennis vanuit wetenschap hieraan en/of initiëren nieuwe onderzoeken. Praktijkcases helpen we verder door ‘Doe-kracht’ te organiseren, waarbij volop wordt samengewerkt met onderzoekers en Hbo en Wo-studenten.

Lees ook ons Manifest en lees meer over de conferentie. Blijf op hoogte van alles wat er speelt op het gebied van logistiek en circulair ondernemen via LinkedIn.

Wil je als professional, ondernemer, beleidsmaker of onderzoeker bijdragen aan dit programma? Neem dan contact op met Femmy van den Elsaker.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Betrokken Groene Breinen

Renzo Akkerman

Functie: Associate Professor in Operations Research and Logistics
Instelling: Wageningen University

Inge Oskam

Functie: Lector
Instelling: Hogeschool van Amsterdam
Logistiek Beweegt de Circulaire Economie
Afbeelding Logistiek Beweegt de Circulaire Economie
Femmy van den Elsaker
femmy.vandenelsaker@hetgroenebrein.n