Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Boeken in een cirkel gestapeld - afbeelding voor het programma Kennis is King
Thema: Circulaire economie
..
Categorie: Businessmodellen & ketens
— programma

Kennis is King

Betrokken partners
  • Tiny Library
  • Fairify
  • BlueLinked
  • De circulaire weg
Home > Thema > Programma > Kennis is King
“Een mooie variatie aan bedrijven met échte systeemvraagstukken. Wetenschappers zetten zich in voor de retourlogistiek, de restwaarde van wegen, het digitale meetproces van échte impact en het verduurzamen van aquacultuur.”

Met Kennis is King koppelt Het Groene Brein de meest relevante en vernieuwende wetenschappelijke kennis die er is aan circulaire pioniers uit het bedrijfsleven.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2021 konden organisaties  zich inschrijven om een Breinstorm met wetenschappers te winnen. In deze Breinstorm gaf de kennis van wetenschappers antwoord op de vragen die de ondernemers hadden. De winnaars zijn:

  • Tiny Library

Een circulair platform waar babyproducten per maand verhuurd worden. Oprichter Julie vroeg zich af hoe de retourlogistiek beter kon worden ingericht.

  • De Circulaire Weg

De uitwerking van deze sessie is verwerkt in een rapport: Road-as-a-Service.

  • Fairify

Om duurzaam winkelen makkelijker, sneller en betrouwbaarder te maken heeft Fairify een methodiek ontwikkeld die duurzaamheid meetbaar maakt voor de mode- en textielindustrie. Hoe kunnen zij deze methode verbeteren?

Heb jij een vergelijkbare vraag? Of interesse in een interdisciplinair team die eenmalig meedenken over specifieke vragen tijdens een Breinstorm? Neem contact met ons op!

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Betrokken Groene Breinen

Simme Douwe Flapper

Functie: Universitair Docent Operations, Planning, Accounting and Control groep
Instelling: Technische Universiteit Eindhoven

Jan Jurriëns

Functie: Emeritus lector
Instelling: Anders
Kennis is King
Boeken in een cirkel gestapeld - afbeelding voor het programma Kennis is King