Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Thema: Gebouwde omgeving, Energie
..
Categorie: Talentontwikkeling
— programma

Build Up Skills NL

Partners
  • Leren voor Morgen 
  • TVVL 
  • Koning Willem I College 
  • Duneworks 
  • Building Changes 
  • ISSO 
Home > Thema > Programma > Build Up Skills NL

Vakmanschap is een belangrijke succesfactor voor het slagen van de transitie op het gebied van energie, digitalisering, circulariteit en klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving. Daarom werken we in het programma Build Up Skills NL om dit vakmanschap beschikbaar te maken voor de bouw- en installatiesector.

In een veranderende wereld brengt Build Up Skills NL vernieuwing in de benodigde vaardigheden voor iedereen die werkt aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De focus ligt op de vaardigheden die nodig zijn voor de vier transitie-onderdelen ‘digitalisering’, ‘materialisatie’, ‘klimaatadaptatie’ en ‘energie’. Actieve samenwerking en verbinding tussen verschillende organisaties op deze opgave staat hierbij centraal.

De missie van BUS-NL is tweedelig:

  1. Nieuw leven blazen in het ‘Nationale Build Up Skills Platform’. Dit is het netwerk van betrokkenen – van vakman tot beleidsmaker- bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het gaat hier om het samenbrengen van dit netwerk en het organiseren van bijeenkomsten om de wensen en behoeften van betrokkenen uit de gehele bouwsector inzichtelijk te maken.
  2. Om de transitie te versnellen wordt een Build Up Skills Roadmap gemaakt 2023-2030. Dit doen we door verder te bouwen op de eerste Roadmap; betrokkenen samen te brengen in workshops; en de vaardigheden van alle betrokken beroepsgroepen in kaart te brengen.
Roadmap voor vaardigheden in de gebouwde omgeving - Build Up Skills NL
De Build Up Skills Roadmap 2023 – 2030

Om aan deze missie te werken brengt Build Up Skills vakmensen en begeleiders uit de hele waardeketen samen en zorgen we voor kennisdeling op verschillende niveaus. Ook verzamelen we kennis over de opkomende bijscholingsbehoeften en de noodzaak van bijscholing in de volledige waardeketen door samen te komen in leernetwerken.

Er wordt een systemische benadering gehanteerd bij het in kaart brengen van de vaardigheden. Via onderzoek bouwen we voort op eerdere relevante projecten en programma’s: zo komen we erachter welke verschillende soorten vaardigheden er nodig zijn voor een verantwoorde energietransitie in de gebouwde omgeving. Het programma wordt gecofinancierd door de Europese Unie.

Wil jij vanuit jouw organisatie aansluiten bij het programma BuildUpSkills? Laat het ons weten!

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Betrokken Groene Breinen

Sander Mertens

Instelling: De Haagse Hogeschool

Jack Doomernik

Functie: Lector Smart Energy
Instelling: Avans Hogeschool

Gijsbert Korevaar

Functie: ‎Assistant Professor on Industrial Symbiosis
Instelling: Technische Universiteit Delft

Anke van Hal

Functie: Hoogleraar Duurzaam Bouwen
Instelling: Nyenrode Business Universiteit
Build Up Skills NL
Antoine Heideveld
antoine.heideveld@hetgroenebrein.nl