Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Afbeelding Mindset van de Toekomst
Categorie: Talentontwikkeling

— Nieuws

Hoe zien jongeren de leefomgeving van Nederland in 2050?

Jongerenperspectieven op de leefomgeving van Nederland in 2050

Van voedselbossen tot Nederland als grote camping: hoe zien jongeren hun leefomgeving anno 2023 en hoe zien zij de toekomst? Voor de beeldende rapportage Mindset van de Toekomst heeft een jongerenteam de visies van jongeren op deze vragen opgehaald.

Tijdens zes sessies zijn ideeën, visies en meningen van jongeren van 10 tot en met 25 jaar verzameld. Hen werd gevraagd hoe zij kijken naar hun huidige leefomgeving, hoe zij de toekomst zien, welke moeilijke keuzes hierbij gemaakt moeten worden en hoe zij de rol van de overheid ervaren op hun leefomgeving. De uitkomsten zijn op een beeldende manier vormgegeven en verwerkt in een rapportage en video.

Het ophalen van de visies van jongeren is uitgevoerd door Het Groene Brein, Stichting Technotrend, Vereniging van Milieuprofessionals (VVM) en Young Impact Makers in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het is onderdeel van een breder participatietraject ten behoeve van de nieuwe Nota Ruimte.

Op 18 april is het rapport door de minister van Binnenlandse Zaken, Hugo de Jonge, aangeboden aan de Tweede Kamer middels een kamerbrief.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Nieuws