Home
Waar we aan werken
Ons brein
Onze werkwijze
Blijf op de hoogte
Afbeelding Onderwijskaart
Thema: Circulaire economie
..
Categorie: Talentontwikkeling

— Nieuws

De onderwijskaart is vernieuwd en verhuisd!

Gerelateerd

De onderwijskaart is vernieuwd en verhuisd! De onderwijskaart is hét hulpmiddel voor middelbare scholieren en studenten die tijdens hun studie aan de slag willen met duurzaamheid.

De onderwijskaart biedt een overzicht van alle vakken, minoren en opleidingen op het mbo, hbo en wo in Nederland waarin circulaire economie, energietransitie en andere onderwerpen op het gebied van duurzaamheid een thema vormen. Daarnaast geeft de kaart onderwijsprofessionals de mogelijkheid om te ontdekken hoe andere onderwijsinstellingen deze thema’s integreren in hun onderwijs.

Wat is er nieuw?

De afgelopen maanden is de onderwijskaart geactualiseerd met alle nieuwe opleidingen, minoren en vakken die er de laatste jaren bij zijn gekomen. In dit proces is de blik op duurzaamheid verruimd. In voorgaande jaren is er enkel gericht op opleidingen die te maken hadden met de circulaire economie en de energietransitie. Door naast deze thema’s ook te focussen op het verbeteren van de leefomgeving, watermanagement, biodiversiteit, ecologie en duurzame ontwikkeling, is er nu een bredere scala aan duurzame opleidingen.

Een ander onderdak

Naast dat de onderwijskaart is vernieuwd, is deze ook in een nieuw jasje gestopt: de kaart is namelijk verhuisd naar Duurzamestudies.nl! Vanuit deze nieuwe omgeving helpen we studenten met het vinden van een opleiding met duurzame impact. Hiervoor werken we nauw samen met Studenten voor Morgen. Vanaf 29 mei 2024 zijn alle nieuwe bachelor- en masteropleidingen te vinden op Duurzamestudies.nl. De minoren en de opleidingen uit het mbo-onderwijs zullen in de komende maanden hier ook op verschijnen.

Klik hier om alle opleidingen te ontdekken die gericht zijn op duurzaamheid, waaronder meer dan 90 nieuwe bachelor- en masteropleidingen en ruim 100 nieuwe minoren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste het laatste nieuws over ons werk en ons team ontvangen? Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in en mis niets van onze updates!

Nieuws