Circulaire ondernemers opgelet! Win een sessie met de slimste brains van Nederland.

Ben jij aan het pionieren voor een circulaire economie, maar loop je aan tegen barrières?

Stuur jouw casus dan voor uiterlijk 31 januari 2021 naar ons via deze link en maak kans op een BrainPower sessie t.w.v. €4.000!

 • Waarom

  Wij geloven dat wetenschappers – de mensen met de meest vernieuwende kennis die er is – een essentiële rol spelen in het verwerkelijken van de circulaire economie. Met een netwerk van bijna 160 wetenschappers ondersteunt Het Groene Brein elke dag bedrijven en andere organisaties die werken aan een nieuwe, duurzame economie. Tijdens de Week van de Circulaire Economie bundelen we onze beste brains om circulaire pioniers uit het bedrijfsleven te helpen uitdagende systeem barrières aan te pakken en zo samen grenzen te verleggen.

 • Wat en hoe

  In de eerste week van februari 2021 vindt de Week van de Circulaire Economie voor de zesde keer plaats. Heel Nederland komt samen met één doel: het realiseren van een circulaire economie. Wij willen van dit momentum gebruik maken om de meest relevante en vernieuwende wetenschappelijke kennis die er is te koppelen aan circulaire pioniers uit het bedrijfsleven. Ons doel is om vijf koplopers te ondersteunen met hun uitdagingen en zo samen grenzen te verleggen.

  Tijdens de Week van de Circulaire Economie zullen we bekend maken welke vijf koplopers een BrainPower Sessie t.w.v. €4.000,- hebben gewonnen. Op basis van jouw vraag verzamelen wij dan uit 160+ wetenschappers de juiste specialisten die hun tanden in jouw uitdaging zullen zetten. Daarbij worden de uitkomsten van de sessie met jouw organisatie na de Week van de Circulaire Economie in het zonnetje gezet bij onze pers partners en via onze socials.

 • Wat voor case stuur je in?

  1. De uitdaging waar jij mee worstelt, is niet alleen een uitdaging voor jou maar speelt ook bij andere circulaire pioniers in jouw sector.
  2. Je durft te delen! De inzichten en oplossingen uit jouw BrainPower sessie zullen gedeeld worden om daarmee jouw sector verder te brengen.
 • Tijdslijn

  10 december – 31 Januari
  Stuur je uitdaging in via deze link.

  1 februari – 5 februari
  Een professionele Jury selecteert 5 cases tijdens de week van de CE.

  8 februari – 28 februari
  Vijf winnaars krijgen een BrainPower sessie.

FAQ

Wat zijn goede voorbeelden van uitdagingen om onze brains hun tanden in te laten zetten?

Jouw verdienmodel zit anders in elkaar dan reguliere business cases, de verdeling van kosten en baten vraagt om een andere ketensamenwerking. Of een andere manier van boekhouden. Maar hoe?

Jullie hebben een briljante circulaire oplossing gevonden maar nu de klanten nog… Hoe help je hen nieuw gedrag te omarmen of hun mindset te veranderen?

Jullie zijn bezig een circulair product te ontwerpen maar dit vraagt om een heel ander proces, bovendien lopen tegen allerlei technische uitdagingen aan, help!

Wat bedoelen jullie met het bedrijfsleven?

Onder bedrijfsleven verstaan we kleine en grote organisaties die een circulair product of dienst (willen)  aanbieden. En hiermee praktisch toewerken naar het realiseren van een circulaire toekomst.

Wie zijn de wetenschappers?

De wetenschappers uit ons netwerk werken bij universiteiten of hogescholen en zijn elke dag bezig met onderwerpen die relevant zijn voor de circulaire economie. Op basis van jouw vraag verzamelen we de mensen met de meest relevante kennis voor jou. Benieuwd naar de wetenschappers uit het netwerk van Het Groene Brein? Bekijk ze dan hier.

Wat is een BrainPower sessie?

Een BrainPower Sessie is een sessie van +/- 2 uur waarin jouw uitdaging centraal staat en wetenschappers op basis van al hun kennis en ervaring zich inzetten om jou te helpen. De inzichten en uitkomsten die dat oplevert, zorgen er niet alleen voor dat jij verder komt maar worden ook breder gedeeld zodat het anderen ook helpt. Zo brengen we met z’n allen de circulaire economie weer een stap dichterbij.

Lees ook deze berichten

Vacature: stagiair/werkstudent Nieuwe Omgevingswet

Wil jij bijdragen aan de toekomst van onze leefomgeving? Ben jij geïnteresseerd in ruimtelijke ordening en burgerparticipatie? Het Groene Brein is op zoek naar een enthousiaste stagiair/werkstudent om ons team te versterken. Werk samen met ons aan de actualisatie van de kenniskaart rond de nieuwe Omgevingswet en help bij de communicatie ervan. Dit is dé kans om praktijkervaring op te doen in een inspirerende en innovatieve omgeving.

Publicatie whitepaper Leadership for the Circular Transition

Na een succesvolle eerste editie van het landelijke talentprogramma Leadership for the Circular Transition (LCT) is ook de tweede editie inmiddels afgerond. In dit landelijke programma helpen we studenten bij het ontwikkelen van specifieke kennis, vaardigheden en ervaring om goed om te gaan met de transitie-uitdagingen waar ze voor staan. De resultaten van deze tweede editie zijn verwerkt in een […]