De Duurzame Doorbraak #1: De bloemrijke toekomst

Woensdag 12 juni, 20.00 – 22.00
Pakhuis de Zwijger
 

Hoe werken bedrijven in de wereld van bloemen en planten aan duurzaamheid?

In de categorie: niet lullen maar poetsen! Aan welke duurzame doorbraken werken kwekers, veredelaars en handelaren in de wereld van bloemen en planten? En waarmee kunnen zij nog wel wat hulp gebruiken? Wees getuige van een live matchmaking op het podium tussen ondernemers en wetenschap.

Met onder andere de volgende sprekers: Diana den Held (docent circulaire economie Erasmus Universiteit), Ronald Koeleman (bloementeler), John Celie (directeur Groenland B.V.) en Kasper Lange (onderzoeker Hogeschool van Amsterdam).

‘De bloemrijke toekomst’ vormt de eerste aflevering van De Duurzame Doorbraak, een samenwerking tussen Het Groene Brein en Pakhuis de Zwijger. Centraal staan ondernemers en bedrijven die concreet werken aan een duurzame economie. Wat zijn hun lessen en hoe kan de wetenschap deze doeners verder helpen?

Deze keer staat de sierteeltsector centraal, oftewel de wereld van bloemen en planten. Verschillende kwekers, veredelaars en handelaren willen concreet aan de slag. Hoe kunnen zijn werken aan een circulaire economie?

Aanmelden voor deze avond kan via: https://dezwijger.nl/programma/de-bloemrijke-stad

Lees ook deze berichten

Inheems perspectief volgens Chautuileo Tranamil: inheemse taal en concepten verdwijnen en het gevaar hiervan

Het Groene Brein zet zich in voor een nieuwe, circulaire economie door wetenschap en praktijk samen te brengen. We werken op transities zoals de energietransitie, duurzaam onderwijs, regeneratieve landbouw en consumptiegoederen. Binnen al deze onderwerpen zien we dat het thema klimaatrechtvaardigheid steeds belangrijker wordt. En dat diverse groepen zoals inheemse volken weinig inspraak hebben op deze onderwerpen in Nederland. Daarom […]

Inheems perspectief volgens Myra Colis: de kennis van Inheemse mensen is essentieel voor de klimaatcrisis

Het Groene Brein zet zich in voor een nieuwe, circulaire economie door wetenschap en praktijk samen te brengen. We werken aan transities zoals de energietransitie, duurzaam onderwijs, regeneratieve landbouw en consumptiegoederen. Binnen al deze onderwerpen zien we dat het thema klimaatrechtvaardigheid steeds belangrijker wordt en dat diverse groepen zoals Inheemse volken weinig inspraak hebben op deze onderwerpen in Nederland. Daarom […]