De onderwijskaart is vernieuwd en verhuisd!

De onderwijskaart is vernieuwd en verhuisd! De onderwijskaart is hét hulpmiddel voor middelbare scholieren en studenten die tijdens hun studie aan de slag willen met duurzaamheid. De onderwijskaart biedt een overzicht van alle vakken, minoren en opleidingen op het mbo, hbo en wo in Nederland waarin circulaire economie, energietransitie en andere onderwerpen op het gebied van duurzaamheid een thema vormen. Daarnaast geeft de kaart onderwijsprofessionals de mogelijkheid om te ontdekken hoe andere onderwijsinstellingen deze thema’s integreren in hun onderwijs.

De afgelopen maanden is de onderwijskaart geactualiseerd met alle nieuwe opleidingen, minoren en vakken die er de laatste jaren bij zijn gekomen. In dit proces is de blik op duurzaamheid verruimd. In voorgaande jaren is er enkel gericht op opleidingen die te maken hadden met de circulaire economie en de energietransitie. Door naast deze thema’s ook te focussen op het verbeteren van de leefomgeving, watermanagement, biodiversiteit, ecologie en duurzame ontwikkeling, is er nu een bredere scala aan duurzame opleidingen.

Naast dat de onderwijskaart is vernieuwd, is deze ook in een nieuw jasje gestopt: de kaart is namelijk verhuisd naar Duurzamestudies.nl! Vanuit deze nieuwe omgeving helpen we studenten met het vinden van een opleiding met duurzame impact. Hiervoor werken we nauw samen met Studenten voor Morgen. Vanaf 29 mei 2024 zijn alle nieuwe bachelor- en masteropleidingen te vinden op Duurzamestudies.nl. De minoren en de opleidingen uit het mbo-onderwijs zullen in de komende maanden hier ook op verschijnen.

Klik hier om alle opleidingen te ontdekken die gericht zijn op duurzaamheid, waaronder meer dan 90 nieuwe bachelor- en masteropleidingen en ruim 100 nieuwe minoren.

Lees ook deze berichten

Mindset van de Toekomst

Jongerenperspectieven op de leefomgeving van Nederland in 2050 Van voedselbossen tot Nederland als grote camping: hoe zien jongeren hun leefomgeving anno 2023 en hoe zien zij de toekomst? Voor de beeldende rapportage Mindset van de Toekomst heeft een jongerenteam de visies van jongeren op deze vragen opgehaald. Tijdens zes sessies zijn ideeën, visies en meningen van jongeren van 10 tot […]

Derde editie Week van het Economieonderwijs: 18-22 november 2024

Van 18 t/m 22 november 2024 vindt de derde editie van de Week van het Economieonderwijs plaats, dé landelijke week voor toekomstbestendig economieonderwijs.