Circulaire economie: Samen optrekken op weg naar vergroening en duurzaamheid

Het Groene Brein zet zich in om de transitie naar de circulaire economie te realiseren. Maar hoe ziet die transitie er uit: wat is daar voor nodig en wat gebeurt er allemaal al? Dat wordt uitgelicht in de bijlage ‘Circulaire economie: Samen optrekken op weg naar vergroening en duurzaamheid’ van Topic Media die deze week als bijlage bij dagblad Trouw zat. Deze bijlage maakt zichtbaar wat bedrijven in heel verschillende sectoren, van de IT tot architectuur, op het moment in gang zetten om circulair te worden.

Antoine Heideveld, directeur van Het Groene Brein, noemt in het voorwoord twee factoren die bijzonder belangrijk zijn voor het punt waarop we nu staan in de transitie. Allereerst kan de consument meer betrokken worden bij de transitie naar circulariteit: in sommige sectoren gebeurt dat al, maar hier liggen zeker nog meer kansen. Ook kan de wetgeving meer sturen op een gelijk speelveld voor circulaire ondernemingen.

We zijn blij met deze bijlage, die laat zien hoe circulariteit bij veel verschillende bedrijven hoog op de agenda staat. De bijlage download je hier.

Lees ook deze berichten

Inheems perspectief volgens Chautuileo Tranamil: inheemse taal en concepten verdwijnen en het gevaar hiervan

Het Groene Brein zet zich in voor een nieuwe, circulaire economie door wetenschap en praktijk samen te brengen. We werken op transities zoals de energietransitie, duurzaam onderwijs, regeneratieve landbouw en consumptiegoederen. Binnen al deze onderwerpen zien we dat het thema klimaatrechtvaardigheid steeds belangrijker wordt. En dat diverse groepen zoals inheemse volken weinig inspraak hebben op deze onderwerpen in Nederland. Daarom […]

Inheems perspectief volgens Myra Colis: de kennis van Inheemse mensen is essentieel voor de klimaatcrisis

Het Groene Brein zet zich in voor een nieuwe, circulaire economie door wetenschap en praktijk samen te brengen. We werken aan transities zoals de energietransitie, duurzaam onderwijs, regeneratieve landbouw en consumptiegoederen. Binnen al deze onderwerpen zien we dat het thema klimaatrechtvaardigheid steeds belangrijker wordt en dat diverse groepen zoals Inheemse volken weinig inspraak hebben op deze onderwerpen in Nederland. Daarom […]