Vacature: Officemanager van Het Groene Brein (0,4 FTE)

Wil jij als officemanager bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Houd je van organiseren, ben je proactief en flexibel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat? Officemanager Het Groene Brein, 16 uur per week (bij voorkeur over meerdere dagen verspreid)
Wanneer? Bij voorkeur per 1 mei 2022
Waar? Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. Ook (deels) thuiswerken is mogelijk.

Wat is Het Groene Brein?
Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren.

Ons bureau van elf (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk.

We jagen transdisciplinaire initiatieven aan, bouwen netwerken en coalities en faciliteren bijeenkomsten, projecten en programma’s. Het Groene Brein functioneert als een social enterprise: we werken op een ondernemende manier om een maatschappelijk doel te realiseren.

Jouw toekomstige rol
Als officemanager ben je verantwoordelijk voor de secretariële zaken van het bureau (zie activiteiten hieronder), ondersteun je bij het organiseren van evenementen en draag je zorg voor de verbinding in het team door te helpen bij de organisatie van teamoverleggen en -activiteiten.

Activiteiten officemanagement:
• Praktische ondersteuning bij projecten en evenementen (zoals zaal en catering organiseren);
• Afhandelen van inkomende communicatie via de Het Groene Brein info mailbox;
• Agenderen en notuleren van teamoverleggen;
• Mede organiseren van teamuitjes;
• Beheren van abonnementen (Office, website, telefonie, NS, Zoom, etc.);
• Beheren van de website;
• Bijhouden en optimaliseren administratie van ons ledennetwerk;
• Bieden van facilitaire ondersteuning op kantoor (planten water geven, koffiekaarten bestellen, etc.);
• Beheren en archiveren van post;
• Organisatie van drukwerk;
• Cadeautjes en relatiegeschenken

Jouw toekomstige team
Binnen Het Groene Brein worden beslissingen gezamenlijk genomen. Er is weinig hiërarchie en de stem van elk teamlid wordt gehoord. Werk je liever alleen thuis of op kantoor met collega’s? Bij ons kan het allebei. We zijn een klein en hecht team met een gezamenlijke missie: het ontsluiten van de kracht van kennis voor de transitie naar een nieuwe economie. We werken veel individueel, maar staan altijd klaar om elkaar te ondersteunen. Ieder teamlid brengt een eigen visie en interesses mee en we moedigen je aan om je werk te doen op een manier die bij jou past en waarmee je jezelf kunt ontwikkelen.

Wie zoeken wij?
Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

• Je haalt energie uit het ondersteunen van een bevlogen team;
• Je houdt van dingen regelen;
• Je bent zorgvuldig, goed in het creëren en houden van overzicht en kunt meerdere ballen in de lucht houden;
• Het Groene Brein is een horizontale organisatie. Iedere medewerker krijgt veel vrijheid in de manier waarop je het werk inricht. Daarom is het belangrijk dat je houdt van vrijheid en flexibiliteit, proactief en zelfstandig werkt en weet hoe je je eigen dag kan structureren;
• Je Nederlandse taalvaardigheid is uitstekend;
• Je beschikt over mbo/hbo werk- en denkniveau.

Wat bieden wij jou?
• Een mooie functie voor 2 dagen per week, liefst verspreid over meerdere dagen (bijvoorbeeld vier ochtenden in de week);
• Een marktconform salaris. Het salaris wordt gezamenlijk in een gesprek vastgesteld afhankelijk van ervaring. De salarisindicatie voor deze functie is €2000 tot €2800 per maand afhankelijk van opleiding en ervaring (bruto, op basis van voltijd);
• Een flexibele werkomgeving waarin duurzaamheid centraal staat;
• De gezelligheid, ondersteuning en input van elf gedreven collega’s;
• Op het kantoor ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Beslissingen worden samen genomen en samen laten we de organisatie groeien.

Het Groene Brein zet zich in om de kracht van kennis te ontsluiten om de transitie naar een nieuwe, inclusieve economie te realiseren: een duurzame economie waarin een plek is voor iedereen. Dit begint natuurlijk bij onszelf. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.
Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteit en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusiviteit werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid.

Enthousiast?
Stuur je CV, een korte motivatie en het diversiteitsformulier (vrijwillig) per e-mail naar Marjolijn de Boer, programmamanager & HR bij Het Groene Brein (marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl). Reageren kan tot en met 8 april 2022. Wil je meer weten? Neem contact op met Marjolijn via bovenstaand e–mailadres.

Lees ook deze berichten

Jaarplan 2021 Het Groene Brein

Een overzicht van alle plannen voor 2021, als ook uitleg over de doelen en de visie van Het Groene Brein zijn te vinden in het Jaarplan 2021.

Van hebben naar huren: de financiering van circulaire businessmodellen

Mkb-bedrijven experimenteren steeds vaker met circulaire businessmodellen. Deze bedrijven hebben het moeilijk als het gaat om de financiering hiervan. Het uitblijven van financiering kan de implementatie van circulaire businessmodellen remmen. Vooral mkb-bedrijven die werken met Product-as-a-Service (PaaS) ervaren uitdagingen in het aantrekken van financiering. Wat kunnen bedrijven doen om hun kans op het aantrekken van financiering te vergroten? Het Groene Brein heeft […]