Gezocht: Projectmanager Het Groene Brein (tijdelijk)

Wil jij als projectmanager bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Houd je van organiseren en voel je je op je plek binnen een dynamische netwerkorganisatie die zich inzet voor kennisontwikkeling, -deling en -toepassing? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Wat?  Projectmanager Het Groene Brein
28-32 uur per week 
Wanneer?  Bij voorkeur per 1 oktober; tot eind februari 2022
Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein heeft een contract bij Spaces in de Randstad. Je bent vrij om te kiezen op welke locatie je werkt. 

 

Wat is Het Groene Brein? 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame en circulaire economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren. Ons bureau van tien (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 170 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau met een team van gedreven procesbegeleiders en community managers draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk. We jagen transdisciplinaire initiatieven aan, bouwen netwerken en coalities en faciliteren bijeenkomsten, projecten en programma’s. Het Groene Brein functioneert als een social enterprise: we werken op een ondernemende manier om een maatschappelijk doel te realiseren. 

 

Jouw toekomstige rol 

Als projectmanager werk je samen met collega’s aan meerdere projecten tegelijk. Binnen deze functie gaat het specifiek om de Week van de Circulaire Economie 2022 en het project Regeneratieve Landbouw.  

 

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 zetten bedrijven, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren open om andere professionals mee te nemen in en te leren over de circulaire economie.  

 • Je hebt intensief contact met organisaties die een eigen evenement tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseren, over geschikte experts voor een evenement en het werven van deelnemers.  
 • Je stemt samen met communicatie-partners af en creëert content om de Week van de Circulaire Economie als merk beter op de kaart zetten; 
 • Je werkt eraan mee om Het Groene Brein beter te profileren tijdens de Week, door het organiseren van kleine campagnes en het activeren van wetenschappers.  

 

In het Regeneratieve Landbouw project werkt Het Groene Brein nauw samen met een team van onderzoekers van verschillende universiteiten en helpen we twintig boeren om de transitie te maken naar regeneratieve landbouw. Wat voor vragen liggen er bij boeren om concrete stappen te zetten en welke nieuwe kennis is er nodig?  

 • Je organiseert werksessies met de betrokken onderzoekers en boeren om onderling kennis uit te wisselen; 
 • Je organiseert een (online) evenement over Carbon Farming (het vastleggen van koolstof in landbouwbodems) voor experts, onderzoekers en boeren met deelsessies over specifieke onderwerpen; 
 • Je houdt daarvoor goed contact met een netwerk aan onderzoekers, consultants, bedrijven en boeren en weet hen te enthousiasmeren om actief mee te werken. 

 

Jouw toekomstige team  

Binnen Het Groene Brein worden beslissingen gezamenlijk genomen. Er is weinig hiërarchie en de stem van iedere medewerker wordt gehoord. Ook die van jou! Werk je liever alleen thuis of op kantoor met collega’s? Bij ons kan het allebei. We zijn een klein en hecht team met een gezamenlijke missie: het ontsluiten van de kracht van kennis voor de transitie naar een nieuwe economie. We werken veel individueel, maar staan altijd klaar om elkaar te ondersteunen. 

 

Wie zoeken wij? 

Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 • Je haalt energie uit het aanjagen van initiatieven en het organiseren van evenementen en werksessies; 
 • Je neemt initiatief in het verbinden van mensen en partijen; 
 • Je hebt affiniteit met communicatie & marketing en het uitrollen van campagnes, om de juiste mensen te bereiken en projecten (en de uitkomsten ervan) beter op de kaart te zetten; 
 • Het Groene Brein is een horizontale organisatie. Iedere medewerker krijgt veel vrijheid in de manier waarop je het werk inricht. Daarom is het belangrijk dat jij in staat bent om zelfstandig te werken en een proactieve houding hebt; 
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om te werken aan de transitie naar een nieuwe, duurzame economie; 
 • Je Nederlandse taalvaardigheid is uitstekend; 
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau. 

 

Wat bieden wij jou?  

 • Een mooie functie voor 3,5 tot 4 dagen per week; 
 • Mogelijkheid tot uitbreiding van de projecten waar je aan werkt; 
 • Een marktconform salaris. Het salaris wordt gezamenlijk in een gesprek vastgesteld afhankelijk van ervaring. De salarisindicatie voor deze functie is €3500 tot €4200 per maand (bruto, voltijd); 
 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzame innovatie centraal staat;  
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van tien gedreven collega’s; 
 • Op het kantoor ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Beslissingen worden samen genomen en samen laten we de organisatie groeien.   

Het Groene Brein zet zich in om de kracht van kennis te ontsluiten om de transitie naar een nieuwe, inclusieve economie te realiseren: een duurzame economie waarin een plek is voor iedereen. Dit begint natuurlijk bij onszelf. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.  

Om gericht te kunnen sturen op doelen rond diversiteits- en inclusie vragen we je om geheel vrijwillig dit formulier mee te sturen met je sollicitatie. Voor meer informatie over hoe we aan diversiteit en inclusiviteit werken, verwijzen we je graag door naar ons Diversiteits- en Inclusiebeleid.  

Enthousiast? 

Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar Marjolijn de Boer, programmamanager bij Het Groene Brein (marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl). Reageren kan tot en met 3 september 2021. Wil je meer weten? Neem telefonisch contact op met (na 9 augustus) Antoine Heideveld: 06 46444500 of (na 23 augustus) Jan Heijns: 06 47326576 of Marjolijn de Boer: 06 19786444. 

Lees ook deze berichten

Gezocht: Projectmanager Community Sociaal Circulair

Wil jij als projectmanager bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie? Voel jij je op je plek binnen een dynamische netwerkorganisatie die zich inzet voor kennisontwikkeling, -deling en toepassing? Dan zijn wij op zoek naar jou!    Wat?  Projectmanager Community Sociaal Circulair 24-28 uur per week  Wanneer?  Bij voorkeur per 1 september  Waar?  Utrecht/Randstad. Het Groene Brein […]

Gezocht: Projectmanager Het Groene Brein (tijdelijk)

Wil jij als projectmanager bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe, duurzame economie? Houd je van organiseren en voel je je op je plek binnen een dynamische netwerkorganisatie die zich inzet voor kennisontwikkeling, -deling en -toepassing? Dan zijn wij op zoek naar jou!    Wat?  Projectmanager Het Groene Brein 28-32 uur per week  Wanneer?  Bij voorkeur per […]

Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Pas hieronder je voorkeuren aan en klik vervolgens op OK om akkoord te gaan met deze cookies.

Cookie settings