Vacature: student-assistent gezocht voor kort onderzoek energietransitie & onderwijs!

Het Groene Brein is op zoek naar een student-assistent die mee kan helpen met een project over onderwijs over de energietransitie, voor de periode eind mei-half juli (2 dagen per week).

Over Het Groene Brein

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame, circulaire, economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren. Ons bureau van negen (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 160 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk. Het Groene Brein fungeert als een social enterprise: met middelen vanuit het ondernemerschap realiseren we een maatschappelijk doel.

Over het project

We gaan voor dit project een inventarisatie maken van al het MBO, HBO en WO onderwijs dat over de energietransitie (incl. circulaire economie) gaat. Dit doe we in samenwerking met coöperatie Leren voor Morgen. We maken een update van de al bestaande kaart over duurzaam onderwijs ‘Opleidingen rond de circulaire economie in kaart’, die we in 2016 maakten en 2020 geüpdatet hebben. Jij hebt binnen het project de volgende rol:

  • Desk research uitvoeren
  • Eventueel docenten en onderwijsinstellingen interviewen om aanvullende data te verzamelen
  • Deze data in Excel en op onze website verwerken

Jouw werk zal 8 à 9 weken in totaal duren. De inventarisatie en de vernieuwde kenniskaart gebruiken we vervolgens om met o.a. de Vereniging Hogescholen, de VSNU en de MBO Raad vervolgstappen te formuleren voor onderwijs over de energietransitie.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar de volgende eigenschappen, kennis en ervaring:

  • Je hebt MBO/HBO/WO denk- en werkniveau;
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid in het onderwijs en in het bijzonder de energietransitie;
  • Je kan zelfstandig werken en zorgvuldig data verzamelen en te verwerken (vanwege coronabeleid speelt werk en overleg zich online af)

Het Groene Brein heeft als missie te werken aan een transitie naar een nieuwe en duurzame economie. Dit is een missie waarin iedereen een plek heeft. Ook vinden we het leuk om in een divers team te werken, en zetten we ons in voor een veilige en inclusieve werkomgeving. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie-eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, gender identiteit, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.

Wat bieden we?

  • Een tijdelijke opdracht die goed met een studie te combineren valt
  • Een kans om maatschappelijke impact te maken
  • Een passende vergoeding voor een student-assistent
  • Je komt terecht in een enthousiast en klein team

Enthousiast?

Reageer dan vóór 21 mei op deze vacature door je CV en een korte motivatie te sturen naar marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl. Daarna nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het vervolg.

Lees ook deze berichten

Jaarverslag 2020

Ook in 2020 heeft Het Groene Brein zich enorm ingespannen om de Nederlandse kennisbasis ten aanzien van duurzaamheid te mobiliseren om bij te dragen aan het oplossen van duurzaamheidsvragen en specifiek de tran­sitie naar circulaire economie te versnellen. Een transitie die juist in dit crisisjaar nodig was: de gevolgen van klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en grondstoffenschaarste hebben nu en zullen in de […]

Transitieagenda Consumptiegoederen wil retourlogistiek slimmer maken

Zonder goed georganiseerde retourketens kan een circulaire economie niet functioneren. Er is bij producenten en logistiek dienstverleners in veel gevallen nog onvoldoende kennis om retourlogistiek slim en efficiënt uit te voeren. Daarom wil de Transitieagenda Consumptiegoederen beide partijen bij elkaar brengen in het project ‘Slimme Retourlogistiek’. Het project start in september 2021 met een publieke bijeenkomst in Circl, georganiseerd door […]