De Duurzame Doorbraak #3: Van hebben naar huren

Op 22 oktober 2020 organiseert Het Groene Brein voor de derde keer een Duurzame Doorbraak. Deze keer over product-as-a-service. Vanwege de nieuwe corona-maatregelen, zal de bijeenkomst toch online plaatsvinden.

Datum & tijd: donderdag 22 oktober 2020, 15.30 – 17.10
Plek: Online, via Zoom
Aanmelden voor deze middag kan door een mail te sturen naar Jan Heijns.

Van spijkerbroeken tot matrassen en van verlichting tot wasmachines; bij steeds meer bedrijven kun je goederen leasen in plaats van kopen. Het idee: de spullen gaan langer mee en zijn beter opnieuw te gebruiken, omdat het bedrijf daar baat bij heeft. Maar leidt dit verdienmodel daadwerkelijk tot minder of slimmer gebruik van grondstoffen? Waar lopen bedrijven tegenaan bij het in de praktijk brengen van product-as-a-service? Wees getuige van een live matchmaking op het podium tussen ondernemers, bedrijven en wetenschappers.

Met de volgende sprekers:

Deze bijeenkomst organiseert Het Groene Brein samen met het Transieteam Consumptiegoederen en het Versnellingshuis Nederland Circulair! De moderatie is in handen van Sybren Bosch (Copper8).

Lees ook deze berichten

Impact volgens Inge Oskam: we moeten anders over materiaal gaan nadenken

Inge Oskam is lector Circulair ontwerpen en ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ook is ze onderdeel van het Centre for Expertise Urban technology, en het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation. Ze doet onder andere onderzoek naar de circulaire stad en welke vragen er komen kijken bij hoogwaardig hergebruik van reststromen. Want duurzaam omgaan met materialen gaat […]

Carbon Farming event: de toekomst van carbon farming

Op 18 maart organiseerde Het Groene Brein het Carbon Farming event als onderdeel van het Regeneratieve Landbouw programma. Wat is carbon farming en hoe kunnen we boeren helpen om deze vorm van koolstof opslaan mogelijk te maken én te waarderen? Regeneratieve Landbouw programma In het Regeneratieve Landbouw programma onderzoekt een team van onderzoekers van de universiteiten van Wageningen, Utrecht en […]

Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Pas hieronder je voorkeuren aan en klik vervolgens op OK om akkoord te gaan met deze cookies.

Cookie settings