Vacature Project Manager

24-32 uur per week
Amsterdam/Den Haag
Bij voorkeur per 1 september 

Gaat jouw hart sneller kloppen van duurzaamheid? En wil jij graag bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een nieuwe duurzame economie? Lees dan snel verder!

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame, circulaire, economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren. Ons bureau van acht (parttime) collega’s werkt hierin samen met een netwerk van 150 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk. Het Groene Brein fungeert als een social enterprise: met middelen vanuit het ondernemerschap realiseren we een maatschappelijk doel.

Jouw toekomstige team

In het team en de organisatie worden beslissingen gezamenlijk genomen. Er is weinig hiërarchie en de stem van iedere medewerker, ook van jou, wordt gehoord. Je luncht vaak samen met je collega’s wanneer je op kantoor werkt. Ook is het mogelijk regelmatig thuis of op andere locaties te werken. We komen wekelijks als team bij elkaar en organiseren geregeld teamdagen. We ondersteunen elkaar en samen zorgen we voor het bereiken van onze missie.

Hoe ziet jouw functie eruit als Project Manager Circulaire Consumptiegoederen en Logistiek?

Binnen Het Groene Brein werkt iedereen aan meerdere projecten tegelijk. Binnen deze functie werk je specifiek aan twee projecten, beide op het vlak van de Circulaire Economie.

1| Circulaire Consumptiegoederen

Nederland vervult op het gebied van de circulaire economie een koploperspositie. Om de circulaire economie in Nederland versneld te bereiken is in 2016 het grondstoffenakkoord ondertekend. Inmiddels zijn 5 transitieagenda’s opgesteld om dit doel te realiseren, waaronder een agenda voor Consumptiegoederen. De productgroepen binnen deze agenda zijn onder meer Textiel, Matrassen, Elektronische apparaten en Meubels.

Het Transitieteam Consumptiegoederen, bestaande uit overheden, bedrijven, ondernemers en wetenschappers, zorgt voor de uitvoering van de agenda. Vanuit Het Groene Brein heb jij de volgende rol binnen het Transitieteam:

 • Je begeleidt de projecten van het transitieteam op zowel procesmatig als vakinhoudelijk vlak;
 • Je betrekt de externe stakeholders, met als doel de betrokkenheid hoog te houden en samen invulling te geven aan de uitvoering van de concrete acties uit de agenda;
 • Je draagt zorg voor de externe communicatie waardoor de belanghebbenden goed op de hoogte worden gehouden en deelnemen in het vormgeven van de agenda. Je verstuurt hiervoor een nieuwsbrief en organiseert minimaal eenmaal per jaar een event.

2| Circulaire Logistiek

Het Groene Brein vergaart in 2020 inzicht in de rol van logistiek in het bereiken van circulaire (waarde)ketens. Deze worden vervolgens vertaald in een actieplan voor 2021. Jouw werkzaamheden voor dit project zijn:

 • Je voert analyses uit waarin kansen en uitdagingen worden geïdentificeerd voor de logistieke sector in het realiseren circulaire (waarde)ketens;
 • Je organiseert een expertsessie met praktijk- en wetenschappelijke experts, voor het vaststellen van concrete vervolgstappen;
 • Je organiseert samen met partners de Werkconferentie Logistiek in de Circulaire Economie (31 oktober 2020).

Ben jij onze nieuwe collega?

Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Je haalt energie uit het aanjagen van initiatieven en het organiseren van events en sessies;
 • Je bent in staat om initiatief te nemen in het verbinden van mensen en partijen;
 • Je krijgt veel vrijheid en flexibiliteit in de manier waarop je je werk inricht. Daarom is het belangrijk dat je zelfstandig overzicht kan creëren en houden in je werk;
 • Je fungeert goed in de dynamiek van een zichzelf snel ontwikkelende netwerkorganisatie. Dit houdt in dat je snel beslissingen kunt nemen over wat er moet gebeuren en de verantwoordelijkheid neemt om actie te ondernemen.

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën;
 • Een mooie functie voor drie tot vier dagen per week, bijvoorbeeld ideaal als vaste basis naast zelfstandige werkzaamheden;
 • Uitzicht op een vast dienstverband
 • Mogelijkheid tot uitbreiding van de projecten waar je aan werkt;
 • Een marktconform salaris. Het salaris wordt gezamenlijk in een gesprek vastgesteld. De salarisindicatie voor deze functie is €2500 tot €3000 per maand (bruto, voltijd);
 • Een flexibele werkomgeving waarin duurzame innovatie centraal staat;
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van acht gedreven collega’s;
 • Op het kantoor ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Beslissingen worden samen genomen en samen laten we de organisatie groeien.

Het Groene Brein heeft als missie te werken aan een transitie naar een nieuwe en duurzame economie. Dit is een missie waarin iedereen een plek heeft. Ook vinden we het leuk om in een divers team te werken, en zetten we ons in voor een veilige en inclusieve werkomgeving. We nodigen daarom iedereen die voldoet aan de functie eisen uit om te reageren, ongeacht je huidskleur, religie, seksuele geaardheid, gender identiteit, culturele achtergrond, leeftijd en andere eigenschappen. Elke sollicitant komt op een gelijkwaardige manier in aanmerking voor deze functie.

Nog steeds enthousiast?

Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar Chris van Assen (chris.vanassen@hetgroenebrein.nl). Reageren kan tot en met 7 augustus 2020. Daarna nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het vervolg. De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden tussen 10 en 14 augustus 2020. Voor meer informatie over de vacature kun je ook contact opnemen met Chris van Assen.

Lees ook deze berichten

Vacature stagiair/student assistent sociale innovatie

Gezocht: studenten met interesse in sociale innovatie en circulaire economie! Ben jij een gevorderde of net afgestudeerde master- of bachelor student van een duurzaamheidsopleiding die studie wil aanvullen met onderzoeksgericht werk met verschillende wetenschappers, professionals en andere belanghebbenden op het gebied van sociale innovatie en circulaire economie? Dan is Het Groene Brein op zoek naar jou! Voor onze Community of […]

Hoe zorgen we ervoor dat consumenten langer met hun spullen doen?

Hoe zorgen we ervoor dat consumenten langer met hun spullen doen? Dit was de centrale vraag van de Online Werksessie Levensduurverlenging, die Het Groene Brein i.s.m. met de Transitieagenda Consumptiegoederen recentelijk heeft georganiseerd. In de transitie naar de circulaire economie speelt hergebruik en refurbishment een grote rol. Het doel van de werksessie was dan ook om samen met verschillende stakeholders […]

Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Pas hieronder je voorkeuren aan en klik vervolgens op OK om akkoord te gaan met deze cookies.

Cookie settings