De Duurzame Doorbraak #3: Van hebben naar huren

Het Groene Brein organiseert samen met Pakhuis de Zwijger voor de derde keer een Duurzame Doorbraak. Deze keer over Product as a Service.

Datum & tijd: 9 september 2020, 20.00 – 22.00
Plek: Pakhuis de Zwijger (te Amsterdam)
Aanmelden voor deze avond kan binnenkort via: www.dezwijger.nl

Van spijkerbroeken tot matrassen en van verlichting tot wasmachines; bij steeds meer bedrijven kun je goederen leasen in plaats van kopen. Het idee: de spullen gaan langer mee en zijn beter opnieuw te gebruiken, omdat het bedrijf daar baat bij heeft. Maar leidt dit verdienmodel daadwerkelijk tot minder of slimmer gebruik van grondstoffen? Waar lopen bedrijven tegenaan bij het in de praktijk brengen van product as a service? Wees getuige van een live matchmaking op het podium tussen ondernemers, bedrijven en wetenschappers.

Met onder andere de volgende sprekers: Sabine Oberhuber (TurnToo), Nancy Brocken (TU Delft) & Antoine Heideveld (Het Groene Brein)

Deze avond organiseert Het Groene Brein samen met het Transieteam Consumptiegoederen en Pakhuis de Zwijger.

Lees ook deze berichten

Vacature stagiair/student assistent sociale innovatie

Gezocht: studenten met interesse in sociale innovatie en circulaire economie! Ben jij een gevorderde of net afgestudeerde master- of bachelor student van een duurzaamheidsopleiding die studie wil aanvullen met onderzoeksgericht werk met verschillende wetenschappers, professionals en andere belanghebbenden op het gebied van sociale innovatie en circulaire economie? Dan is Het Groene Brein op zoek naar jou! Voor onze Community of […]

Hoe zorgen we ervoor dat consumenten langer met hun spullen doen?

Hoe zorgen we ervoor dat consumenten langer met hun spullen doen? Dit was de centrale vraag van de Online Werksessie Levensduurverlenging, die Het Groene Brein i.s.m. met de Transitieagenda Consumptiegoederen recentelijk heeft georganiseerd. In de transitie naar de circulaire economie speelt hergebruik en refurbishment een grote rol. Het doel van de werksessie was dan ook om samen met verschillende stakeholders […]

Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Pas hieronder je voorkeuren aan en klik vervolgens op OK om akkoord te gaan met deze cookies.

Cookie settings