Het Groene Brein zoekt een Officemanager

Het Groene Brein zoekt een 

 

Officemanager 

MBO/HBO werk- en denkniveau; 28-32 uur; bij voorkeur per 1 april 2020; standplaats Den Haag.
 

Het Groene Brein: wetenschappers voor een duurzame economie 

Het Groene Brein is hét wetenschappersnetwerk voor de duurzame economie. Ons vak is het toepassen van (wetenschappelijke) kennis bij organisaties, zowel publiek als privaat, om duurzame doorbraken te realiseren. Als universiteit 2.0 bereiken wij met een kleine organisatie maximale impact door het verbinden van onderzoekers met vraagstellers uit bedrijfsleven en overheid die een duurzame ambitie koesteren. Hun vragen zijn innovatief van aard en worden beantwoord met de meest state-of-the-art kennis. Als ook Google het antwoord niet meer heeft, dan kunnen de wetenschappers van Het Groene Brein helpen.  

In ons bureau van zeven collegas werken we samen met een netwerk van ruim 150 wetenschappers van alle universiteiten en hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in, het bureau draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van de projecten en het netwerk. Daarbij excelleert het bureau in vraagarticulatie, inhoudelijke projectbegeleiding en de oplevering van resultaten. Als spin in het web versnelt Het Groene Brein het hele innovatieproces: van start tot duurzame doorbraak.  

Het Groene Brein fungeert als een social enterprise: met middelen vanuit het ondernemerschap realiseren we een maatschappelijk doel. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Dit uit zich in projecten die gericht zijn op circulair ondernemerschap, ecosysteemdenken, innovatieprocessen en transitiemanagement. Volgens de principes van het sociaal ondernemerschap zijn we een not-for-profit die ongesubsidieerd en onafhankelijk opdrachten uitvoert. 

 

Officemanager 

Het Groene Brein is het afgelopen jaar snel gegroeid tot een team van 7 (parttime) collega’s die zich op verschillende manieren inzetten voor de duurzame economie; van duurzame businessmodellen en regeneratieve landbouw tot circulaire logistiek en fair fashion. Als platte organisatie houden we op dit moment samen de organisatie draaiende. Met de groei van ons team en een nieuwe organisatiestrategie willen we de officetaken die nu verspreid zijn over het team echter centraliseren. Daarvoor zijn we op zoek naar een sociale en gedreven officemanager voor 3,5-4 dagen per week die de praktische office taken kan overnemen van het team 

Als officemanager ben je verantwoordelijk voor de secretariële zaken van het bureau (zie activiteiten hieronder), ondersteun je bij het organiseren van evenementen en draag je zorg voor de verbinding in het team door het opzetten en organiseren van teamoverleggen en -activiteiten. 

 

Activiteiten officemanagement

 • Ondersteunen bij het organiseren van evenementen; 
 • Praktische ondersteuning bij projecten (zoals zaal en catering organiseren) 
 • Afhandelen van inkomende communicatie via de Het Groene Brein info mailbox; 
 • Agenderen, voorbereiden en notuleren van teamoverleggen; 
 • Organiseren van teamuitjes; 
 • Beheren van abonnementen (Outlook, Telefonie, NS, etc); 
 • Bieden van facilitaire ondersteuning op kantoor (bestellen koffie, planten water geven, etc.); 
 • Beheren en archiveren van post; 
 • Wachtwoordbeveiliging en beheer; 
 • AVG-proof maken van de administratie; 
 • Organisatie van visitekaartjes en ander drukwerk; 
 • Cadeautjes en relatiegeschenken; 
 • Ondersteunen in het maken en uitzetten van vacatures; 
 • Wegwijs maken van nieuwe werknemers; 

 

Ben jij onze nieuwe collega? 

De officemanager die wij zoeken is inhoudelijk begaan met het brede thema duurzaamheid en past helemaal in een social enterprise: je bent zowel ondernemend als maatschappelijk betrokken. Je bent zorgvuldig, proactief en flexibel. Je werkt zelfstandig en bent goed in staat meerdere ballen in de lucht te houden. Je bent collegiaal en gedreven, staat volledig achter de missie van Het Groene Brein en gaat niet gebukt onder een negen-tot-vijf-mentaliteit. Je fungeert goed in de dynamiek van een zichzelf snel ontwikkelende netwerkorganisatie. Dat betekent dat je veel vrijheid en flexibiliteit hebt, en weet hoe je je eigen dag kan structureren. Je houdt van dingen regelen en bent goed in het creëren en houden van overzicht. Op het bureau ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie: Samen laten we de organisatie groeien.  

 

Wat bieden wij? 

 • Veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën; 
 • Een mooie functie voor 3,5 tot 4 dagen per week, bijvoorbeeld ideaal als vaste basis naast zelfstandige werkzaamheden; 
 • Een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden; 
 • Een flexibele werkomgeving omgeving waarin duurzame innovatie centraal staat;  
 • De gezelligheid, ondersteuning en input van zeven gedreven collega’s. 

 

Reageren 
Werken bij Het Groene Brein? Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar marjolijn.deboer@hetgroenebrein.nl. Reageren kan tot en met 21 februari, gesprekken zullen plaatsvinden in de week daarna. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marjolijn: +31(0)6 19 786 444. 

Lees ook deze berichten

Column van hoogleraar Louise Vet

Tijdens de (online) werkbijeenkomst van Het Groene Brein op 23 april 2020, sprak Louise Vet een column uit over het werk van wetenschappers met een duurzame missie in tijden van corona. Louise Vet is hoogleraar Evolutionaire Ecologie aan de Wageningen Universiteit en verbonden aan het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). Bovendien is zij lid van Het Groene Brein. Je kan […]

De Duurzame Doorbraak #3: Van hebben naar huren

Het Groene Brein organiseert samen met Pakhuis de Zwijger voor de derde keer een Duurzame Doorbraak. Deze keer over Product as a Service. Datum & tijd: 9 september 2020, 20.00 – 22.00 Plek: Pakhuis de Zwijger (te Amsterdam) Aanmelden voor deze avond kan binnenkort via: www.dezwijger.nl Van spijkerbroeken tot matrassen en van verlichting tot wasmachines; bij steeds meer bedrijven kun […]