Het Groene Brein zoekt een projectmanager (tijdelijke vervanging)

Het Groene Brein zoekt een

Projectmanager

Tijdelijke vervanging (7 maanden) in verband met zwangerschapsverlof; WO of HBO werk- en denkniveau; 28-32 uur; bij voorkeur van 1 oktober 2019 tot 1 mei 2020 beschikbaar; standplaats Den Haag.

Het Groene Brein: wetenschappers voor een duurzame economie

Het Groene Brein (www.hetgroenebrein.nl) is hét landelijke netwerk van wetenschappers voor de duurzame economie. Onze missie is het versnellen van de duurzame transitie. Dit doen we door wetenschappelijke (kennis) te verbinden aan organisaties die innovatieve vragen hebben. Doel is om duurzame doorbraken te realiseren.

Een bureau van zeven collega’s werkt samen met een netwerk van 150 wetenschappers van alle universiteiten en de meeste hogescholen in Nederland. De wetenschappers brengen de kennis in. Het bureau draagt zorg voor het opbouwen en onderhouden van het netwerk. Daarnaast excelleert het bureau in vraagarticulatie, inhoudelijke projectbegeleiding en de oplevering van resultaten. Als spin in het web katalyseert Het Groene Brein het hele innovatieproces: van conceptie tot duurzame doorbraak.

Het Groene Brein werkt projectmatig en richt zich op circulair ondernemerschap, ecosysteemdenken, innovatieprocessen en transitiemanagement. Onze projecten variëren van kortlopend en verkennend tot langlopend en structureel.

Projectmanager

Wij zijn op zoek naar een nieuwe tijdelijke collega, met 0 tot 5 jaar relevante werkervaring en inhoudelijke kennis van duurzaamheid. Ervaring in projectmanagement is een pre.

Je kan zelfstandig projecten begeleiden waarin samenwerkingen worden gesmeed om duurzame innovaties boven tafel te krijgen. Je werkzaamheden kunnen variëren van het uitpluizen van innovatieve duurzaamheidsvragen bij organisaties en het uitwerken hiervan met een ideaal team van wetenschappers, tot netwerkbeheer en het organiseren van inhoudelijke bijeenkomsten. Je bent flexibel inzetbaar, daar waar je nodig bent.

Ben jij onze nieuwe collega?

De projectmanager die wij zoeken, voelt zich thuis in een social enterprise: je bent zowel ondernemend als maatschappelijk betrokken. Je bent zorgvuldig, proactief, en slagvaardig. Je werkt zelfstandig en bent goed in staat meerdere ballen in de lucht te houden. Je bent collegiaal en gedreven, staat volledig achter de missie van Het Groene Brein en gaat niet gebukt onder een negen-tot-vijf-mentaliteit. Je fungeert goed in de dynamiek van een zichzelf snel ontwikkelende netwerkorganisatie. Dat betekent dat je veel vrijheid en flexibiliteit hebt, en weet hoe je je eigen dag kan structureren. Je bent goed in mensen en projecten verbinden en nieuwe initiatieven helpen opstarten. Op het bureau ken je al je collega’s en is er weinig hiërarchie. Samen beheren we het bureau en laten we de organisatie groeien.

Wat bieden wij?

  • Een mooie tijdelijke functie met ruimte voor inbreng van eigen ideeën;
  • Een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • De kans om je netwerk uit te breiden in de snelgroeiende wereld van de duurzaamheid en mee te kijken met koplopende bedrijven en innovatieve wetenschappers;
  • Een flexibele werkomgeving omgeving waarin duurzame innovatie centraal staat;
  • De gezelligheid, ondersteuning en input van zeven gedreven collega’s.

Reageren
Werken bij Het Groene Brein? Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar info@hetgroenebrein.nl. Reageren kan tot en met maandag 26 augustus. Daarna nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het vervolg. Voor meer informatie over de vacature kun je ook een bericht sturen naar info@hetgroenebrein.nl.

Lees ook deze berichten

De Duurzame Doorbraak #3: Van hebben naar huren

Het Groene Brein organiseert samen met Pakhuis de Zwijger voor de derde keer een Duurzame Doorbraak. Deze keer over Product as a Service. Datum & tijd: donderdag 2 april, van 20.00 – 22.00 uur Plek: Pakhuis de Zwijger (te Amsterdam) Aanmelden voor deze avond kan via: www.dezwijger.nl Van spijkerbroeken tot matrassen en van verlichting tot wasmachines; bij steeds meer bedrijven kun […]

Dutch Circular Textile Valley brengt circulair textiel- en modewereld in Nederland in kaart

Met verschillende partijen heeft Het Groene Brein vorig jaar de Dutch Circular Textile Valley (DCTV) opgericht. De DCTV is gericht op het versnellen van de Nederlandse circulaire textiel- en modemarkt. Met als doel om het textielafval en het gebruik van virgin grondstoffen te voorkomen en verminderen. Meer dan 150 innovatieve bedrijven actief in de circulaire textiel- en modemarkt zijn in […]