Netwerkevent Circulaire Economie

Het Lectorenplatform Circulaire Economie organiseert op vrijdagmiddag 15 maart in samenwerking met de Hogeschool Utrecht het netwerkevent circulaire economie om de resultaten van twee jaar nauwe samenwerking en kennisdeling te vieren. Naast inspirerende breakoutsessies, is er een keynote van Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) waarin zij haar visie op de transitie naar de circulaire economie geeft. Ook wordt het manifest circulaire economie gepresenteerd en blikken we vooruit naar het vervolg. Van harte welkom!

(concept)programma

13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
14.00 – 14.15 uur Opening door Antoine Heideveld en Jan Jurriens
14.15 – 14.45 uur Keynote Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland
14.45 – 15.00uur (Ovb) Circulaire Economie bij de Hogeschool Utrecht
15.00 – 15.15 uur Pitches Break out sessies
15.30 – 16.30 uur Break out sessies
16.30 – 17.00 uur Presentatie manifest Circulaire Economie en vooruitblik naar vervolg
17.00 – 18.00 uur Netwerkborrel
18.00 uur Einde

Praktische details

Datum: Vrijdag 15 maart
Tijd: 14:00-17:15u
Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan101, zaal PL101-2.001, Utrecht
Aanmelden kan via deze link. Deelname is gratis.

Over het lectorenplatform circulaire economie

Het Lectorenplatform Circulaire Economie is een platform van lectoren en onderzoekers die zich bezig houden met toegepast onderzoek rondom de circulaire economie. Het platform is in 2017 opgericht, met steun van SIA. Doel van deze community is om kennis te delen, gezamenlijk onderzoek op te starten en de onderlinge samenhang tussen verschillen lectoraten te vergroten. Daarnaast stimuleert het platform samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen, door het bieden van ondersteuning op maat bij vragen uit de beroepspraktijk. Tijdens bijeenkomsten staat altijd kennisdeling en netwerken centraal. www.lectorencirculaireeconomie.nl

Lees ook deze berichten

VN Rapport: ‘Gezondheid in het geding als er geen dringende acties ondernomen worden om het milieu beter te beschermen’

De gezondheid van de mens zal sterk in het geding komen, als er geen dringende acties ondernomen worden om het milieu beter te beschermen. Dit is één van de conclusies van het zesde ‘Global Environment Outlook’ rapport van de VN, wat op woensdag 13 maart aan 195 regeringen gepresenteerd is. Niet op koers Het rapport is de meest uitgebreide en […]

Het Klimaatakkoord: Polderen zoals nog nooit is vertoond

Een essay van Paul van Seters, Tilburg University, lid Het Groene Brein Eind 2018 werd het Concept Klimaatakkoord gepresenteerd. Een reuzeprestatie, resultaat van gepolder op ongekende schaal. Een kleine honderd partijen hebben ingestemd met een document van 227 pagina’s met meer dan zeshonderd maatregelen. Maar over het akkoord is nu al een verhitte discussie ontstaan.  In het essay “Polderen zoals […]