Het Groene Brein zoekt versterking | Vacature communicatiemedewerker

Vacature Communicatiemedewerker (aug 2017)

In 2017 viert Het Groene Brein haar eerste lustrum. Sinds onze oprichting hebben we een sterke groei doorgemaakt, een stevige positie verworven, en vooral veel impactvolle projecten gerealiseerd. Ons doel is om in de komende jaren onze impact verder uit te bouwen. Een proactieve communicatiestrategie is daarbij onmisbaar, dus zoeken wij een communicatiemedewerker.

Samenvatting: Vacature Communicatiemedewerker. Startersfunctie WO werk- en denkniveau, 0,4 fte, bij voorkeur per 1 oktober 2017 beschikbaar, standplaats Amsterdam/Den Haag.

 

Het Groene Brein: Wetenschappers voor een duurzame economie

Het Groene Brein is een uniek, landelijk netwerk van 120 wetenschappers. Onze missie is het realiseren van een nieuwe, duurzame en circulaire economie. Wij verbinden bedrijven die worstelen met innovatieve duurzaamheidsvragen aan de wetenschappers in ons netwerk. In concrete projecten realiseren we vervolgens radicale doorbraken. Ook ontwikkelen we met onze wetenschappers visies op deelonderwerpen van de nieuwe economie, bijvoorbeeld natuurlijk kapitaal en de circulaire economie. Zo werkt Het Groene Brein als katalysator voor een versnelde transitie naar een nieuwe, duurzame en circulaire economie.
In 2017 viert Het Groene Brein haar eerste lustrum. Sinds onze oprichting hebben we een sterke groei doorgemaakt, een stevige positie verworven, en vooral veel impactvolle projecten gerealiseerd. Ons doel is om in de komende jaren onze impact verder uit te bouwen. Een proactieve communicatiestrategie is daarbij onmisbaar. We willen…

  1. … onze naamsbekendheid vergroten bij bedrijfsleven en wetenschap;
  2. … ons model van werken duidelijker laten zien en zo onze meerwaarde helder maken;
  3. … onze impact vergroten door inhoudelijke stukken zoals onze visies meer aandacht te geven.

We zoeken dan ook versterking voor ons team.

 

Communicatiemedewerker

De communicatiemedewerker die we zoeken is inhoudelijk begaan met het brede thema duurzaamheid. Een van jouw eerste verantwoordelijkheden is namelijk (ondersteuning bij) contentcreatie. Omdat je de materie begrijpt kan je uitkomsten van projecten en gesprekken met wetenschappers (onder begeleiding) omzetten naar inzichtelijke, wervende teksten. Je hebt dus een scherpe pen. Het Groene Brein werkt ook vaak met andere vormen dan tekst, bijvoorbeeld infographics, video-items en animaties. Een pre is ervaring met Illustrator en Photoshop. Ook geven we regelmatig opdracht aan diverse communicatiespecialisten en –bureaus. Het schrijven van briefings kan tot je werkzaamheden behoren.

Je tweede verantwoordelijkheid is (ondersteuning bij) de verspreiding van de content. Je kent je kanalen. Je hebt wel eens met WordPress gewerkt en bent thuis in het gebruik van Twitter. Daarbij kan je niet alleen in 140 tekens de aandacht grijpen, maar kan je ook iets zeggen over de strategie erachter. Je benadert verder kranten, radio en andere (online) nieuwsmedia om onze boodschap uit te dragen. Een doorlopende activiteit is het helpen aangaan van mediapartnerships.

 

Ben jij onze kandidaat?

De communicatiemedewerker die wij zoeken is multi-inzetbaar. Je bent zorgvuldig, proactief, en slagvaardig. Je werkt zelfstandig en bent goed in staat meerdere ballen in de lucht te houden. Hierbij ben je in staat om snel te schakelen. Je bent collegiaal en gedreven, staat volledig achter de missie van Het Groene Brein en gaat niet gebukt onder een negen-tot-vijf-mentaliteit.

 

Wat bieden wij?

  • Een mooie startersfunctie voor ongeveer twee dagen per week, bijvoorbeeld ideaal als vaste basis naast zelfstandige werkzaamheden;
  • Een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • De kans om een netwerk op te bouwen in de snelgroeiende wereld van de duurzaamheid en mee te kijken met koplopende bedrijven en innovatieve wetenschappers;
  • Veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën en de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de communicatiestrategie;
  • Een flexibele werkomgeving omgeving waarin duurzame innovatie centraal staat;
  • De gezelligheid, ondersteuning en input van vier gedreven collega’s.

 

Reageren

Werken bij Het Groene Brein? Stuur je CV en een korte motivatie per e-mail naar mark.beumer@hetgroenebrein.nl. Reageren kan tot en met vrijdag 25 augustus 2017. Voor meer informatie over de vacature kun je ook contact opnemen met Mark Beumer.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter