Online UNESCO Masterclass Leren voor Duurzaamheid

Prof. dr. Paquita Perez, UNESCO Chair in Knowledge Transfer for Sustainable Development supported by ICTs, verzorgt op vrijdag 1 juli 2016 van 13.00 tot 14.00 uur de gratis online UNESCO Masterclass. Het onderwerp van haar masterclass is Duurzaamheid en leren.

Deze wetenschapper van Het Groene Brein behandelt in haar masterclass drie thema’s die worden gekoppeld aan de relevante Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN. De thema’s zijn:

 • Hoe kun je nu effectieve veranderingen naar duurzaamheid voor elkaar krijgen?
  Dit onderzoek richt zich op competenties en vaardigheden voor interventies naar een duurzame samenleving. De focus ligt in dit thema op professionals en op het hoger onderwijs.
  Dit thema is gerelateerd aan de VN goals onderwijskwaliteit (4), gendergelijkheid (5) innovatie (9) en partners (17).
 • Lived Experience of Climate Change
  Dit is een Open Course op masterniveau, ontwikkeld met acht Europese partners. Hierbij gaan we in op multi-, inter- en transdisciplinariteit.
  Het thema sluit aan bij de VN goals klimaatactie (13), schone energie (7) en partners (17).
 • Hoe kun je ervoor zorgen dat je, als je een doel probeert te bereiken, niet een ander doel tegenwerkt?
  Dit onderzoek gaat over bruikbare kennisconcepten voor duurzame ontwikkeling. Hoe wordt diversiteit hierin tot uiting gebracht?
  Het thema sluit aan bij de VN SDGs geïntegreerde benadering (1-17).

 

De live uitzending van de masterclass is gratis. Voor deelname aan de chatsessie met de expert, is het nodig u vooraf te registreren. Dat kan op via de website van de UNESCO masterclass. Hier kunt u op de dag zelf ook terecht om de live-sessie te bekijken. Bovendien vindt u hier de opnames van de eerdere masterclasses.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter