Nieuwe economie? Dan ook nieuwe accountants en financials!

Op 13 mei jl. organiseerde Het Groene Brein het congres ‘Financials en accountants in de nieuwe economie’ bij gastheer KPMG. Het congres markeerde het einde van een reeks unieke sessies van de Community of Practice Finance & Accountancyopleidingen voor de Nieuwe economie (CoP FAN), waarin vertegenwoordigers van zowel universitair als hoger onderwijs en het bedrijfsleven zich sterk maken om new economy skills te integreren in finance- en accountancyopleidingen. Via deze link kunt u het sfeerverslag van het congres te lezen.

Tijdens het congres werd een tastbaar resultaat van een jaar CoP FAN gepresenteerd: een krachtig inspiratiedocument. Dit document vormt de opmaat naar nieuwe curricula voor jonge financials en accountants, die vanaf 2019 gaan afstuderen.

De CoP FAN is ten einde, maar er komt een vervolg. Op uitnodiging en initiatief van de opleidingen komen er weer sessies van deelnemers. Dat zijn niet noodzakelijkerwijs dezelfde, want veel andere opleidingen hebben hun interesse getoond om mee te gaan doen.

Na de zomer zetten we daarom dan ook in op nieuwe projecten, waarbij we onder meer cases gaan beschrijven die essentieel zijn om praktijk en opleiding te verbinden. Ook richten we een stagebank in, en zetten we reeds bestaande of nieuwe managementgames in. Uitgevers worden betrokken, we organiseren masterclasses. Ook zijn we al uitgenodigd om de resultaten van ons werk te delen met het buitenland.

Betrokken worden of meehelpen? Kijk dan eens op deze pagina of neem contact op met Antoine Heideveld.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter