Finding Roots. Studenten worden ‘changemakers’

Persbericht

Zeeuwse studenten van Scalda en HZ worden ‘changemakers’

20 studenten van MBO Scalda en HZ University of Applied Sciences starten met Finding ROOTS en worden klaargestoomd als ‘changemaker’ voor de duurzame economie van morgen.

Woensdag 7 oktober vond in Vlissingen de kick-off plaats van Finding ROOTS. Finding ROOTS is een nieuw Zeeuws actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘changmaker’. Met Finding ROOTS worden jongeren klaargestoomd als ambassadeur voor de duurzame economie van morgen.

Finding ROOTS betekent niet alleen praten, maar doen. De ervaring staat centraal, want dat is wat motiveert en verandering in gang zet. Samen bedenken we ludieke acties die impact hebben, gaan we naar dé Klimaattop in Parijs, volgen we trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie.

We gaan in gesprek met Zeeuwse bedrijven, we bezoeken evenementen, debatten in en buiten Zeeland. Van die ervaringen maken we concrete acties, filmpjes, adviezen en tips voor medestudenten, vrienden, docenten, professionals, beleidsmakers en politici. Met de ambitie om te inspireren, uit te dagen en mensen in beweging te krijgen.

Meer weten? Programmamanager Ira von Harras beantwoordt graag je vragen, via ira.vonharras@hetgroenebrein.nl. Of kijk op www.maakdeswitch.nl.

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Switch i.s.m. MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en de Provincie Zeeland.

 

Logo Roots®

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter