Duurzame orchideeën

Als ondernemer wilt u graag uw bedrijfsmodel verduurzamen. Daarbij kan soms complexe vraagstukken de kop opsteken. In het programma Business Breakthroughs helpen de Groene Zaak en Het Groene Brein onze leden bij het realiseren van doorbraken in dit soort vragen.

Zo hielpen wij een orchideeënkweker in het MKB om zijn bedrijfsvoering circulair te maken. Consumenten gooien uitgebloeide orchideeën vaak weg. Dat is zonde, want met de juiste zorg kunnen ze weer tot bloei worden gebracht. Dat betekent minder verspilling en een efficiënter gebruik van grondstoffen. Door de orchideeënkweker te koppelen aan onderzoekers en studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontstond een oplossing voor de retourlogistiek van uitgebloeide bloemen.

Afhankelijk van de case wordt kennis ‘ingevlogen’ vanuit de wetenschappers van Het Groene Brein, (inter)nationale partners en netwerken. Centraal staat dat complexe vragen veranderen in nieuwe business. Kortom: het programma leidt tot doorbraken in duurzame verdienmodellen.

Ook een Business Breakthrough starten? Neem contact op met mark.beumer@hetgroenebrein.nl.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter