FAN Congres -Fase II

Sinds enkele jaren coördineert Het Groene Brein een netwerk rondom het thema “Financiële en Accountantsopleidingen voor de Nieuwe Economie” (FAN). Dit netwerk dat bestaat uit ruim 200 deelnemers van ca. 15 kennisinstellingen en duurzaamheidsexperts van de belangrijkste spelers uit de finance & accountancy sector.  Het doel is de curricula van opleidingen beter te doen aansluiten op ‘de nieuwe economie’.

Tijdens twee eerdere congressen is er een visie voor dit netwerk uitgewerkt in een inspiratiedocument. Afgelopen jaar hebben de deelnemende onderwijsinstellingen hard gewerkt aan het toepassen van deze ideeën. Om deze fase af te sluiten wordt er op 5 juli 2016 opnieuw een congres gehouden, ditmaal te gast bij PwC te Amsterdam. Het doel van dit congres is kennis te delen, te leren van praktijkvoorbeelden en samen na te denken  over inhoudelijke en strategische stappen die nodig zijn om de nieuwe economie nog verder te integreren in het finance & accountancy onderwijs.

Frank Elderson (directeur DNB) en Jolande Sap (toezichthouder KPMG) zijn keynote sprekers, en Marleen Jansen Groesbeek (lector sustainable finance bij Avans, Sustainable Finance Lab) en Marjon van Opijnen (onderwijsvernieuwer en docent aan de Nijenrode New Business School) lezen een kritische column. Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan dit netwerk, dan bent u van harte welkom. Neem hiervoor contact op met Carien van der Have (carien.vanderhave@hetgroenebrein.nl).

meer informatie over het programma vindt u in de Agenda.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter